Afbudsrejser til Warszawa

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Warszawa, Polen

Warszawa - med lidt flere end 1,7 millioner indbyggere - er hovedstaden i Polen. Efter at været blevet så godt som jævnet med jorden af Nazityskland under 2. Verdenskrig, er byen i dag genrejst, og Polens største by har alle de tilbud til turisterne, der hører en moderne storby til: Et bredt udvalg af restauranter og caféer for enhver smag, finkulturelle tilbud så som teatre, museer og koncerthaller, store forretningsstrøg og en masse grønne parker. Dette afslører formentlig den store kontrast, byen også byder på. For eksempel kan man det ene øjeblik shoppe i fashionable forretninger og nyde en café latte på en bænk foran et af de prægtige palæer for bagefter at støde på bombede bygninger og slidte "skure", hvor de lokales fattigste hygger sig med et slag kort. Warszawa er en stærk oplevelse!

Som antydet blev 80% af Warszawa ødelagt under 2. Verdenskrig - dels under bombardementer ved nazisternes indtog i Polen i september 1939, dels under Warszawa Opstanden i 1944, hvor byens indbyggere udførte et oprør mod de tyske besættere. Efter krigen har der dog fundet en storstilet genopbygning sted, og dagens Warszawa regnes for Polens kulturelle, politiske og finansielle centrum og byder på en lang række spændende seværdigheder for sine besøgende.

Der er meget at se i Warszawa, og det er bare at komme i gang. Besøg for det første den gamle bydel, der altså er omhyggeligt genopført efter krigens ødelæggelser. Her får man et godt indblik i fortidens pragt på vestbredden af Wisla-floden.
Bydelen byder blandt andet på Kongeslottet, fæstningsanlægget Barbakan samt en flot bymur, der delvist overlevede krigens bombardementer. Desuden ses farvestrålende barok- og renæssancehuse, der er særligt dominerende omkring den gamle markedsplads. Værd at se nærmere på er også Kulturpaladset på den store Defilad-plads, den gamle rådhusbygning Jablonowski, Den Saksiske Have og selvfølgelig barokpalæet Krasinski paladset. Der er i det hele taget talrige klostre, kirker og paladser fra Middelalderen, der alle er blevet renoveret og konserveret i tiden efter 2. Verdenskrig. Endelig er der masser af spændende spisesteder i byen, lokale som internationale, og priserne er - efter danske forhold - særdeles fordelagtige.

Se vores sektion om Afbudsrejser til Polen
"Hvad man ikke dør af, gør én stærkere". Måske en halvslidt floskel, men ikke desto mindre indrammer den glimrende Polens opblomstring som nation - og som ferieland. Pole...

Afbudsrejser til Warszawa

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Polen

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.