Afbudsrejser til Malta

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Malta, Malta

Den europæiske mikrostat Malta ligger i Middelhavet omkring 90 km fra Sicilien. Malta er, historisk set, altid blevet opfattet, som et vigtigt ø-område pga. sin placering i Middelhavet. Derfor har Malta været befolket af mange forskellige kulturer, heriblandt normannerne, romerne, araberne og sicilianerne. I dag er Malta først og fremmest romersk-katolsk orienteret. Øen er altså meget influeret af Italien, dog med deres egen møntfod maltesiske lire (Lm), som deles op i 100 maltesiske cent.

De officielle sprog er engelsk og maltesisk, men mange maltesere kan også italiensk. Navnet Malta stammer fra græsk, og betyder honning. Det hentyder til den store honningproduktion, som er tradition på øerne og som bestemt må nydes hvis man vælger at rejse hertil. Ud over honningproduktion, kan du også nyde maltesisk vin og øl til meget rimelige priser.

Inden du sætter dig ned om aftenen med et lækkert glas vin, kan det være en god idé at tage ud og kigge på nogle af de mange forskelligartede oplevelser Malta byder på.

Er du historisk og arkitektonisk interesseret, kan du tage til Maltas ?Three cities? (Cospicua, Vittoriosa og Senglea), nyd en guidet tour rundt med en af de mange fiskebåde, rundt om fortet der omslutter de tre byer, eller gå rundt i de smalle gader på egen hånd og sug stemningen til dig.

Om eftermiddagen kan det være en god idé at tage på stranden, da det ofte kan være for varmt midt på dagen. Malta har flere gode sandstrande, især i den nordlige

del. Den bedste badestrand i det sydlige Malta hedder Birzebbuga. Vil man have en lidt anderledes oplevelse, kan man besøge Ramla Bay ved Gozo, som er kendt for sit smukke røde sand.

En anden skøn vandoplevelse er at besøge ?den blå grotte?, som i gamle dage blev benyttet af romerne, til private bade. Sejl igennem de små vandtunneller hvorfra sollyset rammer vandet og giver det den smukkeste blå farve, som har givet grotten navnet, eller nyd det skønne kølige vand omgivet af kølige kalksten. Mange turister mener, at den blå grotte er det smukkeste sted på Malta, og at det har et strejf af noget næsten religiøst over sig, pga. den store skønhed, og sollysets farvning af vandet.

Klima
Malta er velsignet med vidunderligt vejr stort set året rundt. Den koldeste tid på året er november ? april, hvor gennemsnitstemperaturen er 11 grader. Om sommeren er gennemsnitstemperaturen 23 grader og der er stort set nonstop solskin. Da Malta er omgivet af vand, bliver der lidt køligere om natten, end mange andre middelhavslande.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Malta
Malta er på trods af sin beskedne størrelse med sikkerhed et af de mest charmerende rejsemål i Middelhavet. Den lille ø er velsignet med mere end 300 solskinsdage om året...

Afbudsrejser til Malta

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Malta

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.