Afbudsrejser til Kreta

  • Læs rejseguide
  • Se billeder
  • Andre rejsemål

Kreta, Grækenland

Kreta er den største og sydligste af de græske øer i det ægæiske hav og samtidig europas sydligste landområde. Kreta er i høj grad værdsat af turister fra alle hjørner af verden og er absolut også en af danskernes foretrukne feriesteder. En undersøgelse foretaget et par år tilbage viste at næsten 1/4 af alle danskere som afholdte sommerferie i udlandet, valgte Kreta.

Den naturskønne ø har alt hvad et feriested bør have. Dejlige autentiske feriebyer, kilometerlange sandstrande, og en længere sommerperiode end andre steder i Europa. Landskabet på Kreta er afvekslende, frugtbart, med høje bjergkæder.

Kreta har i dag et indbyggertal på 550.000 og byen Heraklion som ligger på øens nordkyst er med sine 140.000 indbyggere, den største by på Kreta. På Kreta kan du gå på opdagelse i minderne fra Europas ældste højkultur og samtidig byder øen på en fantastik og alsidig natur som altsammen gør øen til et fantastisk rejsemål.

Kreta ligger langt sydpå, og derfor er det mest behageligt at besøge øen i løbet af foråret og efteråret. Om sommeren kan det blive meget varm på Kreta. De fleste mennesker på Kreta bekender sig til den græske - ortodokse kirke. Sproget er græsk, men fordi øen er så langt fra Grækenland, har indbyggerne en meget speciel dialekt. Kreta har det hele: Strande, skjulte landsbyer, byer, høje bjerge, arkæologiske udgravninger, middelalderlige borge, museer og smukke omgivelser.

Det græske køkken
Det græske køkken er let, enkelt og velsmagende. Retter såsom Græsk salat,
grillede sardiner, moussaka serveret med græske kartofler og tzatziki, hvidvin, vand og retsina. Kreta er kendt verden over for sin velsmagende, men også sunde kost. Friske grøntsager, olivenolie og fisk mindsker risikoen for hjertesygdomme og er blandt andet årsagen til at kretenernes gennemsnitslevealder er blandt de højeste i Europa.

Kretas tre største byer.
De større byer på Kreta er: Heraklion, Chania og Rethymno, der alle er et besøg værd. Hvis du skal vælge nogle af de største attraktioner er Knossos et must for turister. Et andet godt tip er at besøge Samaria kløften. Chania Kysten er en stor turist-magnet, og hele kysten er foret med hoteller og restauranter. De fleste kyster på Kreta er for det meste besat af turister. For at opleve det almindelige Kreta bør du søge ind i de indre dele af øen. Her er der meget bjergrigt med den ene dal efter den anden, og overalt er der store oliven plantager. Lej gerne en bil, knallert eller cykel for at udforske øen! Noget, som er virkelig specielt, og er værd at købe på Kreta er deres honning. Vælg en hvilken som helst type honning, der kommer fra timian blomster. Det er udsøgt. Kretas Raki er også et kendt produkt, som mange turister vælger at tage med hjem i kufferteren. Raki er Grækenlands nationaldrik, der består af en klar alkohol med harpiks smag. Nogle gange kan det være meget stærkt.

Kreta''''s historie
Ifølge den mytologi, der er på Kreta om Zeus''? opvækst, fortælles det, at han ofte befandt sig på Kreta, og kong Minos blev anset for at være hans søn. På øen findes mange myter: Det var her Minotauros blev forkastet af Theseus, og det var her Daedalos og Ikaros arbejdede. Kreta var beboet allerede 6.000 år før Kristus af mennesker, som sandsynligvis stammede fra Lilleasien og Afrika. Den mest berømte periode er bronzealderen (2600-1100 f.Kr.) kendt som den minoiske kultur. I løbet af denne tid byggede landets indbyggere paladser; Knossos, Faistos, Zakros og Malia. 1700 f.Kr. blev paladserne ødelagt af et jordskælv, men blev genopbygget. Omkring 1450 f.Kr. blev de nye paladser ødelagt, og der er ikke nogen sikker teori omkring, hvad der bevirkede dette. Måske var det et kæmpe vulkanudbrud på øen Santorini, som var årsagen til ødelæggelsen af Kreta. Måske var det Mykene, som ødelagt den minoiske kultur. Knossos og nogle mindre paladser blev efterfølgende genopbygget.

År 1100 f.Kr. overtog Dorians fra Balkan Kreta og overtog dermed også kontrollen over øen, hvilket betød den endelige afslutning på Minoisk kultur. Med Dorians kom jernalderen med redskaber og våben af jern. 100-tallet f.Kr. erobrede romerne Grækenland, og 69 f.Kr. invaderede romerne Kreta. Kreta kom til at tilhøre den romerske provins Cyrenaika, som også Egypten og andre dele af Nordafrika tilhørte. Hovedstaden i denne provins blev den kretensiske by Gortyna. Du kan finde ruinerne af denne by i den moderne by Agii Dheka. 824 efter Krisuts var det tid til nye erobringer. Så blev det i stedet araberne, der erobrede øen. De byggede herunder et slot i Heraclium, nuværende Heraklion. I 1204 blev Kreta solgt for en lille sum penge til Venedig. Dette skulle have været en vanskelig tid for indbyggerne på Kreta. Venezianerne var hårde og krævede store skatter. Populationen på Kreta gjort mange forsøg på oprør. Men det var først i år 1645, at Kreta kunne slippe af med erobrerne. Derefter erobrede det osmanniske rige Kreta. Da tyrkerne overtog øen ændredes situationen ikke for indbyggerne på øen. Tyrkerne beskattede også indbyggerne på Kreta højt. Desuden forsøgte de at tvinge indbyggerne til at konvertere til islam. Indbyggerne på Kreta, var imidlertid fast besluttede på at forblive kristne. 1898 blev Kreta endelig uafhængigt takket være hjælp fra bl.a. Det Forenede Kongerige. Størstedelen af Kretas befolkning ønskede en union med Grækenland, og en sådan blev indgået den 30. maj 1913.

Heraklion
Heraklion på Kreta er hovedstaden og største by på øen med 120.000 indbyggere. Kun 4 kilometer fra Heraklion er Knossos. Heraklion var i gamle dage kaj til palads i Knossos.

I Heraklion findes et af Europas mest betydningsfulde muséer. Opførelse af Heraklion museet startede i begyndelsen af 1900-tallet og blev afsluttet i 1940. I stueetagen er 13 værelser, der er åbne for offentligheden, der viser elementer fra udgravninger gjort på Kreta. Her finder man blandt andre Kamara, disken fra Festo, og Tire i elfenben. Dobbelt-akser kan findes overalt i museets værelser. Dobbelt-aksen var et helligt symbol på Minoan civilisationen. Her er også mange smukke guld smykker og på øverste etage findes Mino, den smukke fresco. Museet er et besøg værd.

Chania
Chania er den næststørste by på Kreta med omkring 60.000 indbyggere. Chania er en smuk by med den gamle by, som strækker sig fra markedshallen ned til havnen. Det er vidunderligt at spadsere rundt om natten i stræder i den gamle by, og der er meget at shoppe, hvis du finde interesse i det. Der findes også en gade i byen, hvor der forhandles udsøgte lædervarer. Havnen har mange restauranter, hvor det er fremragende at spise middage eller tage ind til den gamle by og nyde et lækkert måltid. Det var i denne havn, at Anthony Quinn''s Zorba dansede i filmen af samme navn. Den gamle markedshal midt i Chania er rar at besøge. Chania, der er placeret langs kysten, har meget dejlige badestrande, og tilbyder en stor mængde destinationer til turister.

Rethymnon
Rethymnon er Kreta''''s tredje største by med omkring 28.000 indbyggere. Byen er bygget på ruinerne af den antikke by Rithymnon. Rethymnon er et ideelt feriested for dem, der ønsker både strand og by. Området omkring Rethymnon har en anden karakter med floder, bjerge, kløfter og huler, som giver store muligheder for naturoplevelser, hvis du bliver træt af at ligge på stranden. Der er også masser at se i Rethymnon.

Fortezza Frourio
Fortezza Frourio er en fæstning bygget i 1500-tallet. På det seneste er der blevet bygget et amphiteater her, som bliver anvendt til koncerter. Du kan også besøge det arkæologiske museum i byen, hvor du kan finde samlinger fra Minoan perioden. På Plati Petrichaki er Arimondi springvandet, der består af et løvehoved, der sprøjter vand. Midt i byen er Nerantzesmoskén. Denne moské bruges bl.a. til koncertsal. Der er mange legender på Kreta og en siger, at Minos var søn af Zeus og en fønisk prinsesse fra Europa. Minos blev gift med Pasifae. Poseidon sendte en tyr, som UNMIS kunne ofre som et tegn på, at Minos var den legitime hersker på tronen, fordi han var sendt af guderne. Men tyren var så smuk, at Minos i stedet ofrede en af sine egne tyre. Dette gjorde Poseidon så vred, at han sørgede for, at Pasifae forelskede sig i den hellige tyr, og hun fødte et barn med tyren: Den menneskelige tyr Minotauros.

Knossos
Det er ikke sikkert, om Knossos var et kongeligt palads eller et helligt område for præster. Hvad vi ved er, at Minoans regerede store dele af Middelhavet, og ting fra Minoans er blevet fundet i Grækenland, Egypten, Tyrkiet og Italien. Det lader til, at de mennesker, der beboede Knossos levede i luksus. De kvinder, der blev malet i Fresco, der dækkede vægge af slottet, bar fantastiske kostumer med armpuffer og meget smukke nederdele. Der var også rindende vand og vand klosets.

Heraklion
Samariakløften er Europas længste slugt. Den er hele 18 km lang og starter ved Omalos Plateau på 1200 meter og stopper ved havet. Hvis du har problemer med varmen på Kreta,eller hvis du har problemer med benene eller fødderne, bør du ikke begive dig ud på denne vandretur. Turen er fantastisk flot, men også utrolig hård at gennemføre. Hele turen tager ca. 5 til 6 timer. Men hvis du føler sig relativ stærk, så giver en tur gennem slugten en fantastisk oplevelse. Der er en meget god vej gennem kløften, og der er også drikkevand og toiletter med jævne mellemrum. I slugten er der mange unikke arter af dyr og planter. Den kretensiske vilde ged er unik. Husk ikke at hente et par planter i slugten. Det er forbudt, da Kreta ønsker at beskytte områdets unikke flora!
Se vores sektion om Afbudsrejser til Grækenland
Grækenland besøges årligt af små 25 millioner turister, og det er et imponerende målestok for et land, der selv kun har 11 millioner indbyggere. De besøgende drages af la...

Afbudsrejser til Kreta

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Detur Fr 04.05 Kreta 7 Ålborg Kun Fly
DKK
2046
Sunweb Rejser Fr 04.05 Georgioupolis 8 Kastrup Fly+Hotel afbudsrejserHotel Corissia Princ
Halvpension
DKK
3784
afbudsrejser
Hotel Corissia Princess

Hotel Corissia Princess har en fantastisk beliggenhed på stranden i Georgioupolis. Her kan du tilbringe dagen med udsigt over den smukke bugt og det krystalklare vand. Foretrækker du at nyde dagen ved swimmingpoolen, har Hotel Corissia Princess et dejligt poolområde, hvor du kan slappe af på en solseng og nyde en kølig drink fra poolbaren. I hotellets spa center kan du forkæle dig selv med en omgang massage (mod betaling) eller tage en svømmetur i hotellets indendørs pool. Når aftenen falder på, er tagbaren et skønt sted at tage en drink inden aftensmaden serveres i hotellets restaurant. Både morgenmad og aftensmad er inkluderet i dit ophold på Hotel Corissia Princess. Du indkvarteres i pæne værelser, som kan rumme op til 4 personer, og vil du have det fulde udbytte af hotellets dejlige beliggenhed, har du mulighed for at vælge et værelse med havudsigt. Sunweb anbefaler Hotel Corissia Princess til b
Sunweb Rejser Fr 04.05 Georgioupolis 8 Kastrup Fly+Hotel afbudsrejserHotel Corissia Beach
Halvpension
DKK
3464
afbudsrejser
Hotel Corissia Beach

<p>Hotel Corissia Beach ligger i smukke omgivelser helt ned til stranden i udkanten af Georgioupolisâ?? lille, hyggelige centrum. I hotellets dejlige have kan du nyde solen på en solseng på den store plæne, eller finde dig en mere skyggefuld plads under et af havens høje træer. Her er et stort og indbydende poolområde og en poolbar, hvor du i løbet af dagen kan hente kølige drikkevarer. For børnene er her en lille legeplads, og de vil uden tvivl elske at soppe rundt i vandkanten og bygge sandslotte på stranden, som ligger lige på den modsatte side af gaden fra hotellet. Tæt ved hotellet kan du gå en tur i centrum af Georgioupolis, hvor du kan gøre dine ferieindkøb i byens souvenirbutikker eller nyde en god frokost på en af de lokale taverner. På Hotel Corissia Beach indkvarteres du i enkle men pæne værelser, som kan rumme op til 4 personer. Sunweb anbefaler Hotel Corissia Beach til b
Sunweb Rejser Fr 04.05 Rethymnon 8 Kastrup Fly+Hotel afbudsrejserHotel Fortezza
overnatning med morgenmad
DKK
3709
afbudsrejser
Hotel Fortezza

Hotel Fortezza ligger i den charmerende, gamle bydel i Rethymnon. Hotellet er af ældre dato men velholdt og populært. Når du bor på Hotel Fortezza, har du de hyggelige, små gader og de historiske seværdigheder lige uden for døren. Fortezza ligger i gåafstand fra det gamle ventianske fort af samme navn og fra havnen, hvor hyggelige restauranter ligger side om side. Savner du stranden, ligger Rethymnons populære sandstrand i gåafstand herfra. Hotel Fortezza anbefales især til voksne, der gerne vil opleve den unikke atmosfære i den gamle bydel under årets ferie på Kreta.
Sunweb Rejser Fr 04.05 Georgioupolis 8 Kastrup Fly+Hotel afbudsrejserHotel Happy Days
Halvpension
DKK
3444
afbudsrejser
Hotel Happy Days

Hotel Happy Days er et hyggeligt hotel med en perfekt beliggenhed ned til en dejlig sandstrand. Hotellet ligger ca. 4 km fra centrum af Georgioupolis, og her har du rig mulighed for at nyde en afslappende ferie i fred og ro. Her kan du frit veksle mellem stranden og hotellets lille poolområde, når du vil bade og slappe af i solen. For børnene er her en delvist separat børnepool og familiens mindste vil uden tvivl også elske at soppe rundt i strandkanten. På Hotel Happy Days bor du med halvpension, og vil du gøre ferien endnu mere bekvem, har du mulighed for at tilkøbe All Inclusive, således at også snacks, is og drikkevarer er betalt hjemmefra. Du indkvarteres i pæne, moderne værelser, og skulle du få lyst til en spa behandling (mod betaling) har du mulighed for at benytte spa centeret på søsterhotellet Georgioupolis Resort, som ligger 700 meter væk. Her kan du også prøve hotellets vandrutsjebaner
Detur Fr 04.05 Kreta 14 Ålborg Kun Fly
DKK
2546
Sunweb Rejser Lø 05.05 Kreta 8 Kastrup Fly+Hotel afbudsrejserHotel Mitsis Rinela
all inclusive
DKK
4724
afbudsrejser
Hotel Mitsis Rinela Beach Resort & Spa

Mitsis Rinela Beach er et familievenligt All Inclusive hotel med en dejlig atmosfære og en skøn beliggenhed ved stranden. Fra hotellet har du kun en kort gåtur til centrum af Kokkini Hani, og da den lokale bus holder lige ved hotellet, har du nem adgang til de større omkringliggende byer. På Mitsis Rinela Beach Resort & Spa finder du en række gode faciliteter. Her kan du nyde dagen ved en  af hotellets mange swimmingpools, og for børnene er her 2 børnepools og 2 vandrutsjebaner. Familiens yngste kan desuden deltage i sjove aktiviteter og møde jævnaldrende legekammerater i hotellets børneklub (her tales ikke dansk). I hotellets dejlige spacenter kan du lade dig forkæle med de lækre wellnessfaciliteter og her er også mulighed for at bestille en omgang massage (mod betaling).  På Mitsis Rinela Beach Resort & Spa bor du med All Inclusive, hvor du dagen igennem kan forsyne dig med drikkevarer, snack
Sunweb Rejser Lø 05.05 Kreta 8 Kastrup Fly+Hotel afbudsrejserHotel Mitsis Laguna
all inclusive
DKK
5539
afbudsrejser
Hotel Mitsis Laguna Beach Resort & Spa

Hotel Mitsis Laguna Beach Resort & Spa er et lækkert luksushotel for hele familien beliggende direkte på den smukke stenstrand i Anissaras tæt på Hersonissos. Mitsis Laguna Beach har en skøn beliggenhed, ca. 3 km fra den populære ferieby, Hersonissos. Her er 300 smagfuldt og romantisk indrettede værelser, og du kan vælge mellem hovedbygningen eller bungalows spredt i den anlagte have. Mitsis Laguna Beach har flere poolområder med swimmingpool, relaxpool, børnepool og vandrutsjebaner. Her er tænkt over indretningen overalt, og både de mange restauranter, barer og øvrige fællesområder er flotte og indbydende. Opholdet er med All Inclusive, hvor måltider, snacks og drikkevarer er inklusiv i rejsens pris. På Hotel Mitsis Laguna Beach Resort & Spa kan du forkæle dig selv og din familie med et omfattende All Inclusive koncept.
Sunweb Rejser Lø 05.05 Kreta 8 Kastrup Fly+Hotel afbudsrejserHotel Aldemar Knosso
all inclusive
DKK
4899
afbudsrejser
Hotel Aldemar Knossos Royal

Hotel Aldemar Knossos Royal er et dejligt All Inclusive familiehotel beliggende tæt ved stranden i Anissaras. Her kan du nyde din All inclusive ferie på Kreta i hyggelige og afslappende omgivelser. Hotellet består af lave bygninger beliggende i grønne, velplejede omgivelser. Midt mellem bygningerne ligger de to dejlige poolområder, hvor af det ene har 2 børnepools og en vandrutsjebane. Hotel Aldemar Knossos Royal har et godt udvalg af sportsfaciliteter. Her kan du bl.a. dyste mod dine medrejsende i både tennis og minigolf. Hotellets underholdningsteam sørger for underholdning af de mindste i børnklubben (her tales ikke dansk), hvor de kan møde jævnaldrende legekammerater. Hotellet byder på pæne og komfortable værelser med plads til 4 personer. Sunweb anbefaler Hotel Aldemar Knossos Royal til både voksne og børnefamilier, som ønsker at bo i komfortable omgivelser nær stranden.
Sunweb Rejser Lø 05.05 Kreta 8 Kastrup Fly+Hotel afbudsrejserHotel Kosta Mare Pal
all inclusive
DKK
4129
afbudsrejser
Hotel Kosta Mare Palace Resort & Spa

Hotel Kosta Mare Palace Resort & Spa er et skønt All Inclusive hotel med en rigtig god beliggenhed på stranden i Anissaras. Her kan du nyde din ferie i fred og ro, samtidig med at du har let adgang til den livlige ferieby, Hersonissos, som ligger blot 3 km fra hotellet. Hotellet er opført i traditionel græsk stil, hvilket giver en hyggelig og indbydende atmosfære. Det dejlige poolområde indbyder til afslappende dage ved poolkanten. Hvis du i stedet ønsker at være aktiv, tilbyder hotellet en lang række af sportsfaciliteter. Derudover er her et dejligt spa center, som sikrer dig ekstra forkælelse på ferien.  For børnene findes der en børneklub, hvor de kan møde feriens nye venner (her tales ikke dansk). Hotel Kosta Mare Palace Resort & Spa anbefales både til voksne og familier med børn, som ønsker en afslappende ferie i frodige omgivelser nær stranden.

Se flere afbudsrejser til Grækenland

Copyright © 2007-2017 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.