Afbudsrejser til Ayia Napa

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Ayia Napa, Cypern, Cypern

Cypern er skøn året rundt, og "Afrodites ø" lyder da også undertiden navnet "Europas Caribien". Dette tilnavn har Cypern utvivlsomt fået på baggrund af sine helt og aldeles uovertrufne strande, der er intet mindre end blandt Europas allerbedste. Der er mange dejlige pletter, men Ayia Napa, beliggende i øens sydøstlige hjørne, er uomtvisteligt det førende ferieparadis på Middelhavets tredjestørste ø.

Ayia Napa har noget for enhver smag, og både familier, par og unge, der vil have fest og farver har rigeligt at foretage sig. Området lokker med kridhvide, børnevenlige sandstrande, krystalklart vand, antikke kulturskatte og masser af aktiviteter. Derudover er Cypern Middelhavets mest solsikre feriedestination med mere end 300 solskinsdage om året.

Pulsen er høj i Ayia Napa i sommermånederne. Her nyder folk de gode strande eller hotellernes indbydende poolområder i dagtimerne, for så at samles på det bilfrie Klostertorv fra tidlig aften. Her træder lækre restauranter, atmosfærefyldte barer og dundrende diskoteker hinanden over tæerne, ligesom der er gang i den i byens lille aftentivoli. I resten af byen er her dog stille og fredeligt og således perfekt til at nyde en hyggelig middag med hele familien eller i ensom tosomhed på en af de lokale cypriotiske fiskerestauranter, en af de græske taverner eller et af de mange internationale spisesteder.

Ayia Napa byder på afsindigt lækre strande. Den største turistmagnet er Nissi Beach tæt på centrum, men også Sandy Bay og Grecian Bay er
populære. Der er aktiviteter for enhver smag, hvad enten man fornøjes ved tennis, golf og gokart, cykle- og vandreture, slingshot og bungyjump, eller vandsport, dykning og en tur i vandland. Derudover er der et bredt udvalg af spændende udflugter uden for Ayia Napa.

Her kan man for eksempel drage mod Cyperns delte hovedstad, Nicosia, hvor man midt i byen kan forlade Cypern græske del til fordel for den tyrkiske (husk pas). Derfra præges gaderne af søde dufte, tyrkisk musik og charmerende basarstemning.

Man bør aflægge et besøg i Cyperns mest fortryllende naturområde, Troodosbjergene, hvor man kan nyde synet af de mange vindruetræer, der tjener til skabelsen af Cyperns berømte lokalvin Commanderia. I Troodosbjergene besøger du også den lille by Omodhos, der ligger guddommeligt smukt placeret langt oppe i højderne. Her emmer det af glemslens Cypern med de gamle, traditionelle huse, og så kan du i øvrigt stikke hovedet indenfor i Det Hellige Kors' Kirke, hvori de lokale mener, der ligger et stykke af selveste Jesu kors. Kommer man om vinteren, er det med Troodosbjergene faktisk tilmed muligt at gøre Cypern til årets skiferie.

Leder man efter shopping, får man de bedste muligheder i Cyperns tredjestørste by Larnaca, hvortil man flyver, når man holder ferie i Ayia Napa. Larnaca byder både på et langt bredere udvalg samt bedre priser end Ayia Napa, og så er byen i sig selv med sine fantastisk indtagende smågader en nydelse at færdes i.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Cypern
Cypern er den 3. største ø i Middelhavet og et selvstændigt, men lille land som måler 240 km fra øst til vest og 100 km fra nord til syd. Cypern bliver også kaldt A...

Afbudsrejser til Ayia Napa

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Cypern

Copyright © 2007-2024 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.