Afbudsrejser til Jamaica

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Jamaica

Forførende rom og duftende kaffe, bløde reggaerytmer, dreadlocks og laid back hippistemning, høje bjerge og frodig regnskov, plaskende vandfald og uendelige, hvide paradisstrande. Jamaica er det ultimative ferieeventyr. Det er stedet, hvor solen altid skinner, og de dejlige, dovne dage på solsengen forenes, så hårene rejser sig, med alskens, unikke kulturoplevelser.

Jamaica er en østat i det Caribiske Hav og beliggende små 150 kilometer fra Cuba. Landet er cirka fire gange mindre end Danmark og har godt 2,5 millioner indbyggere. Jamaica er velsignet med tropisk klima, men på grund af kølige briser fra havet bliver det aldrig ulideligt varmt.

Når du møder nogle af de lokale, bekræftes dine bedste fordomme om Jamaica. Rastaerne, med udspring i den politiske religion Rastafari, oser af charme med deres store, naturlige hår, samt altid festlige påklædning, som er domineret af grønne, gule og røde farver til ære for Etiopien, hvor det forjættede land Zion, ifølge rastaerne, har hjemme. Naturlighed og frihed er nøglebegreber i rastaernes levevis, en lyserød, hippifilosofi, som det er svært ikke at blive i godt humør af.

Prøv at lytte til Bobby Blooms 70er-hit, og du vil straks forstå, hvorfor Montego Bay er Jamaicas uomtvisteligt mest populære feriedestination. Den lille by med landets største lufthavn besøges årligt af flere hundrede tusinde turister, som kommer fra nær og fjern for at nyde den varme sol, flade ud på de endeløse perlemorsstrande og boltre sig i det Caribiske Havs
friske, azurblå bølger. I Montego Bay kan du svømme i grotter og funklende laguner, eller du kan hengive dig til det forunderlige regnbueliv under vandoverfladen ved Marine Park. Byen er smukt indhyllet i høje bjerge, og den åbenhjertede, afslappede atmosfære gør din jamaicanske oplevelse unik og uforglemmelig.

Negril på landet sydvestspids er et andet, fremragende mål for badeferie. Her får du serveret 11 kilometer af det fineste, hvide sand, myldrende koralrev og velsagtens Jamaicas smukkeste solnedgange. Området Ocho Rios på nordkysten spiller videre i samme dur. Stedet er særligt kendt for sin magiske "Blå lagune", hvor du meget passende kan træde i filmskaberen Jacques Cousteaus fodspor.

Jamaicas natur er på mange måder uforlignelig. Mod nord ligger Blue Mountains, der omkranser en af Caribiens smukkeste bugter, Port Antonio. De blå bjerge, som i øvrigt mønstrer Jamaicas højeste punkt, Blue Mountain Peak, har fået sit navn efter den blågrå tåge, der næsten altid indhyller bjergene og skaber eventyrstemning i højderne. I bjergene er der regnskov på de høje skrænter, mens du i underskoven kan finde bønderne til den verdensberømte Blue Mountain-kaffe.

Du må ikke besøge Jamaica, uden at stifte nærmere bekendtskab med landets folkemusik, Reggaen. Og det er ikke svært at møde. På mangt et gadehjørne, på store åbner pladser og sågar på stranden dundrer den bløde calypsoreggae derudaf, selvfølgelig med en frontfigur med den karakteristiske, jamaicanske accent. Man kan også vælge at fare helt tilbage til Reggaens rødder i den lille landsby Nine Mile, hvor Bob Marley blev født. Her kan man for eksempel se den sten, hvor Bob Marley lærte at spille guitar samt marmormausoleet, hvor hans jordiske rester ligger begravet.

Afbudsrejser til Jamaica

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.