Afbudsrejser til Holland

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Holland

Holland er af uforklarlige grunde fortsat et relativt ukendt rejsemål for os danskere. Van Gogh, vindmøller og tulipaner er groft sagt det, vi har forbundet med landet, men det lader nu omsider til, at vi også har fået øjnene op for Holland som feriedestination. Landet gemmer på en bred mangfoldighed, og der er skønne oplevelser for hele familien, hvadenten man fængsles af pulserende storbyeventyr, mageløs kunst og arkitektur eller friluftsliv i betagende naturomgivelser.

Holland, eller Nederlandene som de kalder sig selv, er mindre end Danmark, men har med 17 millioner flere end tre gange så mange indbyggere. Det gør Holland til Europas tættest befolkede land, hvilket har sat sine spor på især de hollandske storbyer, som er kompakte og komprimerede. Men der er stadig masser af menneskefattige egne uden for byerne og langs kysterne, hvor man kan favne stilheden og nyde de smukke landskaber i ro og mag.

Holland er inddelt i 12 provinser. De nordligste provinser, som Groningen, Noord-Holland og Friesland samt Zeeland mod sydvest er alle meget flade med omkring 40% under havets overflade. Her kan man for eksempel se de fascinerende digesystemer, der beskytter områderne mod oversvømmelse. Naturen er idyllisk i det flade territorium, og der er masser af skønne cykle- og vandreruter både inde i landet og langs kysterne. I Zeeland møder man lokale bønder og gamle fiskere, der gerne viser rundt i havnen og på bådene.

Langs store dele af Nordsøkysten har man rig mulighed for at nyde de
vindfriske, hollandske strande, der med den overvejende sydvestenvind gør strandene milde også i vintermånederne. Forholdene er rigtig velegnede til sejlsportsaktiviteter, så som windsurfing, som hollænderne markerer sig flot i på verdensplan. Groningen helt mod nordøst er hollands førende studieby, og de mere end 150.000 studerende skaber et enestående ungdomsliv. Rundt om byen indfinder sig charmerende hedelandskaber af røde lyngplanter, og længere mod nord ud til Nordsøen marehalmsbevoksede klitter, der kan udforskes.

De hollandske storbyer er særegne og særdeles spændende bekendtskaber. For eksempel Rotterdam, Europas New York, med sine mange skyskrabere, gule vandtaxier, moderne kunst og mangfoldige designbutikker. Eller Haag, landets residens- og regeringsby, med den imponerende Rembrandt-samling, Mauritshuis, og miniaturebyen, Madurodam, med nogle af Hollands berømteste bygninger og landskaber. Derudover er industribyen Eindhoven et besøg værd. Byen husede grundlæggelsen af elektronikgiganten Philips, og det er i dag muligt at se de gamle fabriksbygninger, hvor det hele startede med el-pære produktionen.

Ingen af byerne når imidlertid op på siden af den hollandske hovedstad, Amsterdam.

Amsterdam er kanaler, kunst og cafeer. Det er skæve huse i sjove farver, dekorerede cykler og grønne parker. Etniske restauranter, stormagasiner og loppemarkeder. Når du er i Amsterdam, behøver du intet bykort og ingen planlægning hjemmefra. En simpel gåtur rundt i de inviterende gader, byder nemlig på så mange sjove, forunderlige og interessante fænomener, som du umuligt kan lade ubemærket gå hen. Tag kanalbådene, sporvognen, eller lej en cykel og kom hurtigt og nemt rundt i bymidten. Kunst spiller en kæmpe rolle i Amsterdams bybillede og for hollændernes identitet generelt. Det er ingen hemmelighed, at Holland gennem tiden har mønstret en lang række verdensberømte malere. I den forbindelse kan man få syn for sagen på for eksempel det mastodontiske Rijksmuseum, hvor man blandt andet kan iagttage Rembrandts lys- og skyggespil i hans måske største værk, "Nattevagten". Ligeledes er Van Gogh museet et must for kunstelskere, hvor man, ved en kronologisk tidslinje, spændende føres gennem mesterens liv, op- og nedture.

Afbudsrejser til Holland

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.