Afbudsrejser til Belgien

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Belgien

Belgien er for danskere en relativ ukendt feriedestination. Øl og pommes frites, tegneserier, vafler og chokolade er velsagtens det, mange danskere forbinder med det lille kongerige mod sydvest, men der er meget mere at hente. Den belgiske natur er storslået, fra Flanderns flade hedelandskaber mod nord til det frodige Vallonien med Ardennerne mod syd. Derudover mønstrer Belgien nogle fantastisk spændende storbyer med landets og Europas hovedstad Bruxelles som glasuret på lagkagen.

Bruxelles er et særdeles charmerende bekendtskab på din rejse til Belgien. Her kan du beskue EU''s officielle hovedsæde og den centrale Grand Place med sine fænomenale 1600-tals-facader, ligesom du kan møde Manneken Pis, den tissende dreng på den berømte vandpost. Du kan også hilse på Tintin, Smølferne, Lucky Luke og alle de andre tegneseriefigurer på Centre Belge de la Bande Dessinée (Tegneseriemuseet) og gøre fremragende shopping under hvælvingerne i de elegante gallerier.

Når du er i Bruxelles må du bestemt heller ikke snyde dig selv for at nyde godt af det lækre belgiske køkken. Nationalretten er moules et frites, hvidvinsdampede muslinger med sprøde pommes frites - og så er Belgien kendt for at have taget tyskernes portionstørrelser til sig. En anden specialitet er de flamske karbonader, som er oksefilet stegt i den lokale kirsebærøl, La Geuze. Som det næppe kan overraske nogen, er Belgien et af Europas største øllande, og landet har flere end 1000 mærker på markedet. En god måde at få et
eksemplarisk indblik i den avancerede belgiske ølkultur er ved at tage på en lokal ølsmagning eller ved at besøge et af byens flere ølmuseer, hvor du kan kigge i flasken på Leffe, Stella, Chimay og alle de andre. Endelig kan det anbefales at lægge vejen forbi en af byens mange chokoladeforretninger. Her kan du ikke mindst købe de populære praliner og oven i købet selv bestemme, hvilke der skal i æsken.
Der er også andre tiltalende storbyer i Belgien. Du kan for eksempel slå vejen forbi Brügge vest for Bruxelles. Den hyggelige middelalderby byder på adskillige små, charmerende gader med butikker og flotte husfacader, og så løber der små, liflige kanaler gennem hele byen, hvorfor den undertiden må lyde populærbetegnelsen, Nordens Venedig.

Belgiens næststørste by er den gamle havneby Antwerpen, Belgiens hippe hjørne. Her vrimler det med store gallerier og designerbutikker, trendy caféer, restauranter og levende natklubber. Byens sporvogne tøffer dig gennem de charmerende kvarterer, hvor du i øvrigt kan købe diamanter i Diamantdistriktet og se den store barokmaler Rubens'' hus.

Belgien er tilmed et heldigt sted at være landet, hvis man drages af åbne vidder og flot natur. Mod nord ligger regionen Flandern, som nok især er kendt for cykelløbet Flandern Rundt. Det typiske flamske landskab prydes af store marker med poppeltræer, rolige landeveje, gamle kirker og klokketårne. Ligeledes er der adskillige små bakker og over 600 naturområder, der indbyder til lange vandre- og cykleture. Kysten er smuk og har 70 kilometer med indtagende klitter og sandstrande, som gør Flandern til et altfavnende og dog anderledes sommerferiemål.

I det sydlige Belgien rejser Valloniens bakkerige, skovklædte Ardenner sig og giver dig landets allersmukkeste naturscenarier. I Vallonien er du desuden tæt på lilleputstaten Luxembourg, som overrasker med storartet arkitektur og god shopping, og hvor det absolut er værd at tilbringe en lille feriestund.

Afbudsrejser til Belgien

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.