Afbudsrejser til Bruxelles

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Bruxelles, Belgien

Bruxelles er ud over at være Belgiens hovedstad og EU?s hovedby også meget andet. Det er en by, der er fyldt med spændende attraktioner, mode, fantastisk chokolade og Belgisk øl. Der findes over 300 forskellige ølmærker i Belgien. Derudover er flere verdenskendte tegneseriefigurer skabt i Belgien og i Bruxelles finder du tegneseriemuseet; Centre Belge de la Bande Dessinée. Her kan du få et kort til gaderne over Bruxelles centrum med mærkninger, der viser dig 18 husgavle med tegneserier i stort format.

I Bruxelles bor der 1,3 millioner indbyggere og der tales både nederlandsk og fransk. Flertallet har dog fransk som modersmål og det er fransk, der er dominerende i det offentlige. Der er tempereret klima med milde vintre. Gennemsnitstemperaturen om sommeren ligger på 15 grader og om vinteren på 4 grader. Sommeren kan være regnfuld og kold. Der er mange muligheder for at få en god smagsoplevelse i Bruxelles og på restauranterne omkring Grand? Place kan du opleve udsøgt gastronomi på højde med det franske køkken. En af deres kendte retter er nationalretten moules et frites. Det består af muslinger dampet i hvidvin med løg og frisklavede pommes friter. Derudover er Belgien kendt for deres chokolade og i Bruxelles finder du det største udbud.

Af anbefalelsesværdige attraktioner, kan der nævnes; Grand? Place. Udover de mange restauranter, er pladsen omgivet af prægtige bygninger, bygget i flamsk renæssancearkitektur. Hôtel de Ville er Grand? Places centrale bygning og her kan du

komme på guidet rundture. Rådhuset er opført i 1401-1451 og tårnet er 96 meter højt. Maison de Roi ligger overfor rådhuset og husede de spanske konger, da de regerede i Bruxelles. I dag bruges det som museum, hvor du blandt andet kan se malerier og alverdens nationaldragter. En anden og mere kendt attraktion er Manneken Pis, som er en verdensberømt statue af en lille dreng, der tisser. Statuen blev opstillet i 1619 og skulle fungere som drikkekilde til borgerne. Place du Petit Sablon er et lille grønt åndehul i byen med springvand og skulpturer. Den lille park er omgivet af et hegn med 48 statuer, som viser byens lav i middelalderen. En anden park og imponerende bygningsanlæg er Parc du Cinquantenaire, hvor der ligger et militærmuseum og Autoworld, som har en af de største samling af biler i verden.

Bruxelles har ud over mange seværdigheder og god gastronomi også gode shoppingmuligheder. Tæt på Grand Palace ligger en fantastisk indkøbsarkade; Galeries Royales Saint-Hubert. Her finder du de eksklusive butikker. Bruxelles længste gågade er; Rue Neuve. Her finder du alle de almindelige stormagasiner og store forretningskæder.

Et must, man skal se, når man er i Bruxelles, er, Atomium. Atomium blev bygget til Verdensudstillingen i 1958 og er en enorm kopi af et jernkrystal med 9 atomer. Imellem atomerne kan du køre med rulletrapper og i den øverst kugle, er der en storslået udsigt og lille restaurent. Her kan du tage elevatoren op. Atomium ligger ved Heysel og her finder du også Mini Europa, hvor du kan se 300 miniaturemodeller af de største monumenter i EU. Modellerne er bygget i skalaen 1:25.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Belgien
Belgien er for danskere en relativ ukendt feriedestination. Øl og pommes frites, tegneserier, vafler og chokolade er velsagtens det, mange danskere forbinder med det lill...

Afbudsrejser til Bruxelles

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Belgien

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.