Afbudsrejser til Rusland

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Rusland

Rusland er verdens største land og beliggende blot et par timers flyvning fra Danmark. På den baggrund kan det undre, at Rusland til stadighed er så ukendt og uopdaget af danske turister. Rusland må altså betegnes som værende fremmed, og fremmed er nogle gange lig med frygt, ikke mindst for os danskere, der i reglen har det bedst med ting, vi ved, hvad er. Det er imidlertid ret så skammeligt, for den russiske bjørn er blid som et lam, og det store land mod øst har så uendeligt meget at tilbyde sine besøgende. Gennem tiden har Rusland i lange perioder spillet en afgørende rolle i verdenshistorien, og det historiske vingesus er bredt udfoldet, særligt når du rejser til storbyerne. Her mødes samtidig fattigdom med kulturel rigdom, og afvekslingen er ganske markant. I stærk kontrast til de moderne metropoler står de endeløse åbne vidder og ødemarker, som indbyder til både rekreation og overlevelse, og hvor man føler, man træder i de store opdageres fodspor.

De russiske storbyer er enestående fascinerende bekendtskaber. Landets hovedstad, Moskva, er - med sine astronomiske 10 millioner - Europas suverænt største by målt på indbyggere, og her er massevis af spændende seværdigheder. Byens vartegn er utvivlsomt Den Røde Plads, hvilket ikke mindst skyldes dens vigtige historiske indflydelse. På pladsen indfinder den usandsynligt smukke Vasilij-katedral sig, som med sine spraglede, farverige kupler minder om noget fra et sandt eventyr. Den Røde Plads huser desuden Lenins Mausoleum, hvor den
tidligere præsidents jordiske rester befinder sig. Endelig finder du ved siden af den mægtige plads det gigantiske GUM-shoppecenter, hvor du kan boltre dig hæmningsløst på tre etager i de mere end 200 butikker. Moskvas hovedattraktion er den gamle borg Kreml, hvor man har anlagt et lille minisamfund bag en to kilometer lang ringmur. Kremlen, der i dag stadig står som et stærkt magtsymbol, er overdådigt indrettet med flere storladne kirker, museer og andre flotte bygninger, der alt i alt emmer af russisk kulturhistorie fra fineste skuffe. I Moskva kan du ikke undgå at lade dig fascinere af et helt og aldeles uovertruffent metrosystem. Nettet består af svimlende 12 linjer med ikke færre end 170 stationer, som indgår i indbyrdes kamp om at være i æstetikkens førertrøje. Nogle er udsmykket med socialistisk realistisk kunst, medens andre er iført prangende guldprydelser fra top til tå. Det føles ganske enkelt som at være på kunstudstilling i undergrunden.

Skt. Petersborg, det gamle Leningrad, udgør Ruslands vindue mod vest. Byens helt store attraktion er uomtvisteligt den berømte Paladsplads med Vinterpaladset, som den russiske zar beboede indtil den store revolution i 1917. I dag huser Vinterpaladset det store klassiske kunstmuseum Eremitagen, som er et absolut must, når man besøger Ruslands næststørste by. Derudover vrimler Skt. Petersborg med kirker og katedraler, ikke mindst verdens største ortodokse kirke, Isaak-katedralen, som huser utrolige 14000 mennesker, og som det tog 30 år at fuldende. Når mørket trænger sig på vågner Skt. Petersborg for alvor op til dåd som den livsglade, dynamiske storby den er, og blotter sit grandiose udvalg af sublime restauranter, barer og natklubber, og sørger samtidig for at også dine aftener i Peter den Stores by bliver mindeværdige.

Sibirien, "Ruslands baghave", konnoterer ikke just himmerig eller positive tilstande i det hele taget. Men det enorme område er andet end fangelejre og skruppelløse snescenerier. Her hviler nemlig også uberørte bjergkæder, golde vulkanlandskaber, frodige tropeskove og idylliske, spejlblanke søer. En perfekt måde at bese denne uslebne, russiske diamant er ved at hoppe på den Transsibiriske jernbane, som løber fra Moskva og helt til Vladivostok i "Ruslands fjernøsten", og undervejs nyde de efterhånden mange turistvenlige steder, der popper op langs den over 9000 kilometer lange strækning.

Afbudsrejser til Rusland

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.