Afbudsrejser til Mexico

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Mexico

Mexico er en herlig mikstur af endeløse solskinstimer og hvide paradisstrande, dragende historie, storslået arkitektur, mageløs natur og kulinariske himmerigsoplevelser. Kort sagt forenes kultur og natur på skønneste vis, og du er garanteret et uforligneligt ferieeventyr i verdensklasse.

Rejser man til Mexico, har man unik mulighed for at opleve en af verdens mest excentriske, hektiske og fascinerende storbyer. Landets hovedstad, Mexico City, må, med sine anslåede 28 millioner indbyggere, betragtes som en mastodont af de allerstørste. De fleste føler utryghed, når de først møder byen, skræmmes af den nærmest anarkistiske anderledeshed og skynder sig væk. Man bør imidlertid stikke fingeren i jorden og stoppe op, for den enorme by har fantastisk mange oplevelser lige til at håndplukke.

Byens hjerte er den grandiose plads, Zocáloen, som tidligere - under Aztekerriget - var prydet med pyramider og mægtige paladser. I dag er pladsen for alle og enhver, og det er populært at nyde solen og en kop mexicansk kaffe på en bænk med forrygende udsigt til pladsens besnærende centralskue, Catedral Metropolitana. Man må i Mexico City også lægge vejen forbi "Den lyserøde zone", som samler en stor del af byens handel og shopping. Samtidig fungerer det flatterende område som magnet for byens smeltedigel, der flot flyder sammen på bedste New York-manér. Gaderne omkring Englepladsen mønstrer en lang række shoppecentre, lokalboder, gallerier, restauranter og caféer, og der er fart over feltet
døgnet rundt. Det var som bekendt de gamle folk Mayaerne og Aztekerne, der delvist funderede Mexico City, og begge kulturer er en forcerende bestanddel i gadebilledet den dag i dag. Vil man studere byens oprindelse nærmere, kan man adækvat stikke hovedet ind på det Antropologiske Museum, eller man kan tage turen 50 kilometer uden for Mexico City til "Gudernes sted", Teotihuacán, som byder på Mexicos største samling pyramider og ruiner, og som med stor sandsynlighed vil få de små hår i nakken til at rejse sig.

De fleste, der vælger Mexico som sit feriemål, gør det givetvis med tanke på sol-, strand- og badeferie. Stik øst for Mexico City indfinder Yucatan Halvøen sig, og her får du præcis de caribiske strande, du kun tør drømme om - og mere til. Turistbomben Cancún er Yucatans suverænt største feriemål. Her får du serveret kilometervis af indtagende perlemorsstrande med vatbløde, fint malede sandkorn og fortryllende indigoblå bølger at boltre dig i. Vandet er særdeles perfekt til snorkling og dykning, og du kan i den forbindelse besøge verdens næststørste koralrev ud for øen Conzumel. Cancúns bymidte er spækket med internationale restauranter, barer og natklubber, men der er også et bredt udvalg af sjove aktiviteter for familiens yngste. Lidt syd for Cancún ligger Playa del Carmen, som er noget mere uspoleret end Cancún. Stranden er lige så fremragende, og der er fine muligheder for vandsportsaktiviteter foruden et bredt udvalg af shopping og restauranter. Yucatan Halvøens kystlinje strækker sig mere end 1600 kilometer, og den byder ud over lækre strande også på to af Mexicos største trækplastre, Mayaernes imponerende ruinbyer Chichén Itzá og Uxmal, beliggende midt i junglen på det nordlige Yucatan.

Afbudsrejser til Mexico

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.