Afbudsrejser til Cuba

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Cuba

Cuba er rom, revolution og store cigarer. Det er lange perlemorsstrande og historiske kolonibyer. Det er blomstrende kulturliv og en folkelig musikscene. Det er salsa og sukkerrør. Kaos og orden. Uden sidestykke. Cuba er et storartet eventyr, som du ikke får for meget af, og flammen fra den rygende Havaneser vil givetvis brænde evigstærkt i dine minders postludium.

Cuba er det største land i Caribien. Øen er mere end 1200 kilometer og ligger mellem det Caribiske Hav og Atlanterhavet. Den nordlige del af Cuba er fortrinsvis fladt, mens syd- og østsiden også rummer bjergkæder og bølgede bakker, der bryder terrænet en smule. Nordkysten er Cubas paradis med talløse paradisstrande og spillevende koralrev i underfulde farver. Ud for nordkysten befinder sig også størstedelen af Cubas godt 4000 små øer. På øens sydside erstattes strandene af sump- og moseområder. Det cubanske klima er tropisk, hvorfor der i sommermånederne er regntid. Sommertemperaturerne ligger i øvrigt på gennemsnitlige 28,5 grader, mens den om vinteren falder til behagelige 22 grader.

Dit cubanske eventyr starter efter alt at dømme i hovedstaden, Havanna, i den lange øs nordvestlige hjørne. Havanna er med sine to millioner indbyggere i øvrigt Caribiens største by og et særdeles interessant, kontrastfyldt bekendtskab. Her er amerikanske 50''er-biler, rustne, russiske ladaer, hestevogne og kinesiske cykler, og så har den gamle bydel med rette fået plads på UNESCOs verdenskulturarv. Her finder du den store plads, Plaza
de Armas, med det hellige Ceibatræ, hvorunder Havannas allerførste byråd i sin tid valgtes, og som i dag har nærmest overnaturlig kraft for de lokale. Gadebilledet prydes derudover af brede, moderne boulevarder og elegante, farvefyldte husfacader, der sammen med de lokale ''''skure'''' på fascinerende vis sætter modsætningsforholdene i relief. Den verdensberømte amerikanske forfatter, Ernest Hemingway, boede 20 år på Cuba og flere af hans værker udspiller sig sågar på øen. I Havanna har du mulighed for at stikke hovedet ind på Hemingways yndlingsbar, Habana Vieja, hvor du kan nyde en lokal Mojito i "Den gamle mands" ånd. Som en sjov oplevelse, lad vejen gå forbi den lokale cigarfabrik, Partagas, hvor du kan lære at rulle dine egne cigarer samt høre om, hvordan indianerne lærte europæerne at ryge cigarer.

Vest for Havana finder du noget af Cubas smukkeste natur i form af Viñalesdalen i byen Piñar del Rio. Her bølger marker af majs og vueltabajo-tobak med smukt knejsende, brogede klippeformationer, indhyllet i eventyrlig tågedis, og det er svært ikke at miste pusten af ren og skær målløshed.

Cubas strande er afgjort et kapitel helt for sig selv, og der er noget for både dovendyr, strandløver og "action men". I Havanna ligger landets længste strand, den fænomenale Varadero, som utvivlsomt hører til blandt Cubas allerflotteste Bountystrande, men som samtidig er den mest besøgte. Længere øst på nordkysten ligger byen Cayo Guillermo med en anden af Cubas smukkeste strande, Playa Pilar. Stranden, som i øvrigt var både Hemingways og diktator Batistas foretrukne, har sukkerhvidt sand og flere hundrede meter lavt vand, der gør den til Cubas måske bedste badestrand. Den bedste strand på sydkysten er den lange, palmebestrøede Playa Ancón, beliggende tæt på den spændende by, Trinidad. Fra Playa Ancón kan du hoppe på katamaranen og sejle ud til de ubeboede øer, Cayo Blanco og Cayo Macho, der huser sydsidens ultimative dykker- og snorkelspots.

Afbudsrejser til Cuba

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.