Afbudsrejser til Marokko

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Marokko

Marokko i Nordvestafrika er et fremragende bud på en anderledes og alligevel kendt varmeferie. Landet besidder alle de væsentlige ingredienser til en sjælfuld, oplevelsesrig ferie - og flere til. Marokko er endeløse, hvide sandstrande, mageløse markeder og eventyrlige dufte, storslået natur og sagnomspundne landsbyer, mavedansere og slangetæmmere, sindsforvirring og sindsro. Marokko afleverer så mange indtryk, og fra første øjekast er det svært ikke at komme til at ligge på maven for landet og dets sansemættende særegenheder. Mav dig frem, og få dit livs ferie.

Agadir i det sydvestlige Marokko er landets populæreste ferieby og af danske turister bedst besøgte. Agadir ramtes i 1960 af et kraftigt jordskælv, der lagde den smukke, gamle by i ruiner. Genopbygningen sørgede imidlertid for en moderne by med brede, palmeklædte boulevarder og hvide bygningsværker i de fineste materialer. Man har ved indretning af byen tydeligvis haft som mål at skabe et populært feriested for turister, hvilket de mange storladne hoteller, fashionable caféer og boutiquer understreger. Sammen med den syv kilometer lange sandstrand, gør de Agadir til en rigtig lækkerbisken for ferierende gæster, og det gør samtidig Agadir til et ret så abnorm og atypisk marokkansk by. Fra Agadir er der dog ikke lang vej til traditionens Marokko, for eksempel kan du tage blot to timer mod syd til den gamle berberlandsby, Tiznit, også kaldet Sølvbyen. Byen ligger smukt omkranset af høje bjerge, og solstrålerne, der rammer
granitten i bjergene bader ofte byen i nogle helt igennem fantastiske flamingofarver.

En anden af Marokkos helt store rejsemål er storbyen Marrakech, og her går duften af marokkansk kultur for alvor én i næsen. Besøg for det første byens store markedsplads Djemaa El Fna, der med sin magi leder tankerne hen på et "1001 nats eventyr". I souken (det lokale marked) præsenteres du for alt det bedste fra Marokko, fx lokalt håndværk og klassiske klæder, akrobater og gademusikanter, frisk frugt og spændende, farverige krydderier. Du kan også nyde en kop myntete eller et bap på vandpiben og ellers bare suge indtrykkene til dig.

Når du rejser til Marrakech, har du på samme tid mulighed for at gå på opdagelse i Marokkos indtagende natur. Ikke langt mod syd ligger nemlig de storslåede Atlasbjerge, der ikke kan undgå at forføre. Kør i bus eller taxa fra Marrakech til landsbyen Imlil på indgangen til bjergene. Fra Imlil har du et fremragende udgangspunkt for en aktiv bjergferie, hvor du blandt andet kan bide skeer med Jebel Toukbal, Marokkos højeste bjerg på 4168 meter. Vejen til toppen tager dig gennem de små, billedskønne, berberiske bjerglandsbyer, og når du først kommer til toppen, har du en fænomenal panoramaudsigt, der sætter alle dine strabadser i relief.

En anden, ganske unik oplevelse er at finde i Marokkos nordvestlige del i den hellige by, ChefChaouen, også kaldet Den blå by. Hele byen består af små huse, smalle stræder, trapper og hældninger, og ALT er malet blåt. Blot at gå rundt i gaderne føles som at være i en anden verden, og de blå nuancer skaber en terapeutisk, sindsrolig effekt helt ind i sjælen.

Ønsker du at opdage Marokkos klart mest moderne side, så tag mod nordvest til havnebyen Casablanca. Byen er med sine fire millioner indbyggere Marokkos suverænt største, og det er her, de unge, håbefulde karrieredrømmere har sin daglige gang. Casablanca er selvfølgelig også kendt tilbage fra 2.Verdenskrig, hvor byen agerede hemmeligt visakontor for rejsende til USA og i den forbindelse Humphrey Bogart-filmen af samme navn.

Afbudsrejser til Marokko

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.