Afbudsrejser til Sverige

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Sverige

Vi danskere er ofte tilbøjelige til at søge sydpå, når vi udser os feriedestinationer. Men rejsen til paradis behøver slet ikke være så lang, den findes nemlig "just hinsidan" - praktisk talt i vores baghave. Sverige er for mange en overset perle, og hvad enten man fængsles af storslåede storbyer eller gudsbenådet natur, afslapning eller aktivitet, så tilbyder vores nabo mod øst en overdådig vifte af enestående oplevelser.

Sydsverige er kun et stenkast væk, men ikke desto mindre er det om muligt her den prægtige svenske natur tager sig allerbedst ud. Især i sommermånederne er områder som Skåne, Halland og ikke mindst Småland et besøg værd. Holder man sommerferie i Småland, er det som at lande midt i et eventyrligt Astrid Lindgren-univers. Du kan for eksempel vælge den lille by, Isaberg, som dit udgangspunkt.

Isaberg ligger uspoleret i bedårende omgivelser med en natur spækket med frodig, grøn nåleskov og dybblå, blanke søer, der indbyder til at finde kanoen og fiskestangen frem. Derudover er der adskillige afmærkede ruter, der inviterer til vandring eller en tur på mountainbike. Fra Isaberg er der ikke langt til Vimmerby, hvor du kan opleve Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Karlson på Taget og alle de andre kendte Lindgren-figurer.

Den svenske hovedstad, Stockholm, er måske Skandinaviens mest betagende metropol. Byen er med Mälaren-søen en af indgangene til den svenske skærgård med flere tusinde små øer. Derudover lyder byen populært navnet "Nordens Venedig", og det er meget
passende. Uanset hvor du kigger hen i Stockholm, er der altid udsyn til vand og klipper. Dette kommer sig også af, at Stockholms indre by er bygget på klippegrund og spredt ud over 14 indtagende øer i Strömmen. Særligt charmerende er Stockholm gamle bydel, Gamla Stan, som er som en rejse tilbage til Senmiddelalderen. Gaderne er snævre og belagte med skæve brosten, bindingsværkshusene står klistret op ad hinanden, og der er masser af spændende porte og husfacader, man ikke kan undgå at snuble over. I Gamle Stan er samlet en lang række forrygende seværdigheder, fx Vasa-museet, som viser dig det gamle krigsskib, Vasa, der i begyndelsen af 1600-tallet forliste på sin jomfrurejse.

Det må overraske de færreste, at Sverige også er særdeles velegnet til vinter- og skiferie. De svenske vintre er oftest tørre og kolde, og det gør sneen rigtig god. Isaberg ligger ikke engang 250 kilometer fra København og er således perfekt til weekendture. Området er børnevenligt, men mønstrer også adskillige pister for de mere øvede.

Langt oppe i Nordsverige ligger Lapland, som kan nås med en halvanden timers flyvning fra Stockholm til byen Kiruna. Lapland råder sikkert over Sveriges mest dramatiske, spektakulære og utæmmede vildmarksområde, og i vintermånederne er betegnelsen "Winter wonderland" ingen overdrivelse. Her er smukke, sneklædte bjerge, jomfruelige skove og frosne søer, og lagt sammen med regionens nærmest larmende stilhed samt det forunderlige nordlys, er eventyrmagien sikret. Lapland er perfekt til lange langrendsture, mens de mange små bakker, pister og løjper sørger for sjov og udfordringer til hele familien. I Lapland kan du samtidig vælge at overnatte "med hovedet på isblokken" på det mægtige Ice Hotel, der er bygget i og indrettet med is fra ende til anden. Blandt andet borde, stole og sågar sengene er bygget af isblokke. Lidt længere mod syd ligger også Vemdalen og Idre Fjäll som store skidestinationer, eller du kan vælge det børnevenlige Säfsen tæt på Stockholm, der gør det oplagt at kombinere ski- med storbyferie.

Afbudsrejser til Sverige

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.