Afbudsrejser til Stockholm

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Stockholm, Sverige

Sveriges hovedstad Stockholm ligger spredt ud på 14 øer foruden en del af fastlandet. Derfor bliver byen i folkemunde kaldt Nordens Venedig, hvilket giver anledning til en bådtur rundt og nyde byen fra vandsiden. Uanset hvor du kigger hen, er der grønt og blåt. Stockholm ligger ud til den smukke svenske Skærgård, hvor søren Mälaren har sit udløb. Der er vand og små klipper overalt og det indre af Stockholm er bygget på klippegrund. Byen er forbundet af hele 54 broer. Stockholm er dog ikke kun en by på øer, men også en storby med et ocean af museer, butikker og en gammel hyggelig bydel. Byen er en fodgængervenlig by, med flere seværdigheder inden få gåafstand.

Der er 1,2 millioner indbyggere og Stockholm har tempereret klima. De koldeste måneder ligger med en gennemsnit på -3 grader og der er næsten ingen sollys. Om sommeren skinner solen det meste af døgnet og gennemsnitstemperaturen ligger på 17 grader. Byens drikkeforsygning kommer fra Mälaren, hvor vandet er renset. Den høje vandkvalitet i søen gør, at det er muligt at fiske efter laks tæt på Stockholm.

Der er stor mulighed for at få shoppet igennem i Stockholm. Västerlanggaten er hovedstrøget og her er butikker i alle prisklasser, souvenirbutikker og turistrestauranter. Derudover er der flere stormagasiner og flere Hennes & Mauritz-centre. Hvis du vil lidt væk fra hovedstrøget, er den gamle bydel, Gamla Stan en god mulighed. Her er der en meget speciel stemning og charme af middelalderhistorie og romantik. Den smukke

bydel byder på små brostensbelagte gader, hyggelige cafeer og interessante butikker. Gamla Stan udgjorde sammen med naboøen Riddarholmen hovedstaden i Sverige igennem flere hundrede år. Riddarholmen er også stedet, hvis du vil se flotte kirker. En af kirkerne Riddeholmskyrkan, er den prægtig domkirke, hvor de svenske konger ligger begravet.

Udover den gamle bydel, byder Stockholm også på 3 verdensarv - seværdigheder. Vikingebyen Birka, Skogskykogården og Drottningholms Slott. Slotter der huser den kongelige familie, er i Stockholm den mest besøgte turisattraktion. Et must at besøge, når du tager til Stockholm, er det verdensberømte Vasa museum. Her ligger krigsskibet Vasa, som sank på sin jomfusejlads i 1628, men er blevet restaureret og ligger nu majestætisk til skue på museet. Rådhuset i Stockholm ligger smukt ved Märlarens strand og er byens varetegn. Stadshuset er Sveriges største nationalromantiske værk og opført i 1911-1923. Der er flere imponerende sale og gårdmiljøer, som varmt kan anbefales at se. Foreksempel er der i den gyldne sal mere end 18 millioner mosaikstykker i guld og glas i indretningen. Det er også muligt at komme op i tårnet, som er 106 meter højt. Herfra har du en fantastisk udsigt over byen. Et andet imponerende bygningsværk er Stockholms Tunnelbane, der er sprængt ud i undergrundes granit. Flere af de centrale stationer ligger dybt under gadeplan og er dekoreret med flotte farver eller et tema. Den første linie i Tunnelbanen er den eneste undergrundsbane og blev indviet i 1950. Sveriges Riksdagen er også et besøg værd og er opført i 1894-1905. Den er i dag hjemsted for det svenske parlament.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Sverige
Vi danskere er ofte tilbøjelige til at søge sydpå, når vi udser os feriedestinationer. Men rejsen til paradis behøver slet ikke være så lang, den findes nemlig "just hins...

Afbudsrejser til Stockholm

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Sverige

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.