Afbudsrejser til Tjekkiet

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Tjekkiet

Tjekkiet i det gamle Europa er et udsøgt sted at tilbringe sin ferie. Når du har sagt Tjekkiet, har du automatisk sagt Prag, som er et af danskernes mest populære storbymål, og nok er den tjekkiske hovedstad en unik og usammenlignelig oplevelse, men Tjekkiet byder på meget andet og mere, hvadenten man stemmes af idylleriske naturområder, betagende og medrivende historie eller lokalkulturelt gods en masse fra den tjekkiske skattekiste.

Tjekkiet deles overordnet ind i to regioner eller landsdele. Böhmen eller Bohemia ligger placeret i Tjekkiets vestlige del og udgør næsten 2/3 af landets samlede areal. Böhmen er især kendt for sine bjerge og sine skove. De Böhmiske Bjerge, som i øvrigt gemmer på Tjekkiets højeste bjerg, Snezka, har en ganske imponerende natur med bjergkamme i form af langstrakte bjergtoppe, dybe dale, brusende vandfald og glinsende klare vandløb og bække. I området kan du på visse årstider let samle en kurvfuld friske bær eller svampe til aftensmaden. Det böhmiske køkken er kendt for sine mange dessertspecialiteter, f.eks. Trdelnik, som er dej rullet om en pind, hvorpå det bages og overdrysses med sukker eller valnødmix. Det vestlige Böhmen huser desuden en lang række kurbyer, som tilbyder forkælende welness for krop og sjæl. Karlsbad, eller "Charles''s spa", hører til blandt verdens førende kurbyer, men også Marienbad og Franzenbad mønstrer adskillige, mediterende behandlinger.

Mähren-regionen på Tjekkiets østside er ligeledes berømt for sin smukke natur,
ikke mindst for den Mähriske Karst med sine fascinerende huler. Thaja er et stort, fredet naturområde, som blandt andet gemmer på Palava, et enestående landskab med en bred blomsterbuket af for eksempel liljer og velduftende adonisroser. Mähren har desuden adskillige vandre- og cykelruter, og der er ikke langt til Wien og Bratislava.

Prag er så absolut en af Europas allerflotteste og mest beundringsværdige storbyer, og så er det frem for alt en by, som du ikke må snyde dig selv for at opleve. Prags flamboyance og storhed i al (u)almindelighed lægger sig som en dyne over dig allerede ved en simpel spadseretur ad bymidtens snævre passager. Her er pompøse bygninger i talrige stilarter, og moderniteterne slænger sig med barokke kirker og imposante rennæsancepladser og forener nyt og gammelt på stilfuld vis. Meget af byens liv samles på Karlsbroen over Vltava-floden. Gøglere, musikanter og portrættegnere pryder den smukke bro fra ende til anden, og tager du turen op i en af broens gotiske endetårne, får du serveret en pragtfuld udsigt over den Gyldne Stad. Karlsbroen er særligt stemningsfuld om aftenen, hvor Vltava-floden og broens gamle statuer på bevægende vis indhylles i "Laterna Magicaens" fantasmagori.

Prags store rådhusplads, som også fungerer som markedsplads, er ligeledes en folkemagnet. Caféer og restauranter omkredser pladsens romanske og gotiske bygninger, herunder den flotte kirke, som egentlig er en del af rådhuset, og hvor det Astronomiske Ur, Orloj, hver time inviterer til hyggeligt skuespil.

Tjekkiet er Europas ølnation nummer et, og en kold, velskænket Urquell eller Gambrinus må man ikke gå af vejen for. Øllet passer i øvrigt særdeles godt til et måltid med røget kød, som næsten redder æren for et køkken, der ellers kan være en tung dansepartner.

Afbudsrejser til Tjekkiet

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.