Afbudsrejser til Kroatien

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Kroatien

Kroatien er en af de ''nye'' feriedestinationer, og "Balkans perle" har på rekordtid også erobret de danske feriehjerter. Kroatien er et skatkammer af store eventyr, og landets alsidighed sikrer, at der er noget for enhver smag. Du kan slumre hen i de billedskønne rivierabyer langs Adriaterhavskysten, nyde stilheden i den bjergrige natur mod nord, få pulsen op i nogle af Europas mest excentriske storbyer, eller du kan vælge søsiden og flyde forbi og falde i staver over en af verdens allersmukkeste skærgårde. Dobrodo?li, Hrvatska - velkommen til Kroatien.

Når du kommer til Kroatien, er noget af det første, der slår dig, uden tvivl kroaternes hjertevarme og på alle måder venskabelige imødekommenhed. Overalt mødes du af smil og varme blikke, og det er noget, der smitter af på dit eget humør.
I det nordvestlige Kroatien ligger halvøen, Istrien, som med rette indvaderes af turister i sommermånederne. Langs kyststrækningen falder feriebyerne som perler på en snor, og det gør det muligt at få sig en rolig ferie på trods af de mange besøgende. Pula, Rovinj og Umag er de største og mest kendte byer i Istrien. Kommer du uden for byerne har du god mulighed for at finde din egen, private lagune med tilhørende småstensstrand og ubegrænsede soltimer. Naturen i Istrien er forførende smuk. Her er høje bjerge og grønne pinjeskove, perfekt til vandreture, hvor man desuden kan nyde områdets
rige dyreliv.

Længere mod syd ligger Kroatiens mest besøgte ferieområde, Dalmatien. Her finder du fængslende,
små kystbyer, omsluttet af tårnhøje bjerge og med udsigt til det krystalblå Adriaterhav. En af Dalmatiens hovedbyer er det spændende Dubrovnik, hvor en spadseretur bedst kan sammenlignes med en tur på museum. Byen vrimler med storartet arkitektur og fascinerende historie, og som et kærkomment break, kan man meget passende slå et smut forbi en af de mange fiskerestauranter, der serverer fisk og skaldyr til små penge - frisk fra havet. Som en frisk og anderledes dessert kan du eventuelt forlyste dig med et glas ?bambus?, som er rødvin blandet med cola.

I Dalmatien finder du også Kroatiens næststørste by, Split, som samtidig er portalen til den kroatiske skærgård. Her kan du holde din ferie til søs og begive dig rundt mellem de mere end 1000 øer i Kroatiens smukkeste natur.

Kroatiens hovedstad, Zagreb, er desværre relativt overset, men der er masser at komme efter. Byen er ikke så stor, og det gør den til et perfekt udflugtsmål for en forlænget weekend.

Arkitekturen og atmosfæren lader sig let bemærke. Bymidten står faktisk som den gjorde i Senmiddelalderen, og specielt i bydelen Gradec i det øvre Zagreb mærker man det historiske vingesus. Her er gaderne smalle og den tidligere
lokalmiddelalder skinner stærkt igennem. Samtidig får du serveret en fantastisk panoramaudsigt over resten af byen. I Zagrebs nedre del, Kaptol, møder du det moderne Kroatien. Her ser du mappedyr med udfoldet mobiltelefon, high class yuppier på trendy kaffebarer og unge piger med solbriller og designstiletter, som slænger sig med arkitektoniske moderniteter som mannequiner på catwalks, der aldrig stopper. Det er også i Kaptol, du finder Zagrebs flotte katedral med sine imponerende 100 meter høje tårne.

Afbudsrejser til Kroatien

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.