Afbudsrejser til Pula

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Pula, Kroatien

Pula er hovedbyen på halvøen Istrien, hvor den ligger smukt placeret på sydspidsen med udsigt til Adriaterhavet. Byen har små 80.000 indbyggere og er ikke alene Istriens hovedstad, men også en pulserende havneby med et fascinerende middelaldercentrum husende blandt andet Europas bedst bevarede romerske amfiteater samt hober af forretninger, barer og restauranter lige til at gå om bord i. Samtidig er Pula lidt af en perle, når det kommer til bade- og strandliv. Stedet har et dejligt middelhavsklima og noget af det reneste vand i Middelhavet, og det er da også turisternes mest foretrukne sommerferiemål i hele Kroatien.

Istrien er - sammen med Dalmatien længere mod syd - velsagtens Kroatiens skønneste ferieområde. Istrien har i tidens løb både tilhørt Østrig og Italien, men kom i 1947 under jugoslavisk administration, inden det i 1991 - da Jugoslavien blev opløst - blev en del af Kroatien. Pula, der som nævnt er Istriens hovedby, ligger i uberørte og fortryllende naturomgivelser. Stedet er kendt for sit milde klima og det rolige hav, men også for sin lange tradition inden for vinavl, fiskeri og værftsindustri.

Der er en hyggelig gågade med alskens små butikker, og overalt vrimler det med udendørscaféer, som byder på en kold forfriskning eller en espressokaffe til billige priser. Derudover er der masser af steder med livemusik, diskoteker og kroer, som gør bymidten meget livlig. Dertil kommer også en række kulturelle begivenheder i løbet af året, så som udstillinger koncerter og
festivaler. Blandt de største er den Kroatiske Film Festival i juli-måned og Rockmusik Festivalen i august på byens elskede arena.

Nævnes bør naturligvis også Pulas helt igennem fænomenale strande. Der findes et par fine sandstrande, men de fleste består dog af småsten og klipper. De to mest populære strande er Verudela og Stroja. Og så efterlader Pula faktisk fine muligheder for dykning, idet området har flere undersøiske tunneller, vægge og grotter med en absolut fantastisk flora og fauna. Derudover indgyder det naturskønne, let bakkede område til cykle- og vandreture, og der er mange afmærkede ruter med tilhørende beskrivelser af, hvad der kan opleves undervejs.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Kroatien
Kroatien er en af de ''nye'' feriedestinationer, og "Balkans perle" har på rekordtid også erobret de danske feriehjerter. Kroatien er et skatkammer af store eventyr, og l...

Afbudsrejser til Pula

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Kroatien

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.