Afbudsrejser til Marokko

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Marokko, Afrika

På den ene side af Gibraltarstrædet ligger Spanien og på den anden side Marokko. I Marokko findes store kontraster i mellem det europæiske og afrikanske. Her er en god blanding af markedspladser, gamle traditioner inden for håndværk, det moderne byliv, islamisk kultur og badeferie. Her er både mulighed for at slænge sig på de lange og lækre sandstrande eller tage på trekking i bjergene. Det er også muligt at stå på ski i Marokko, ca. 70 km fra Marrakesh ligger Qukaimeden, som er et populært skisted.

Befolkningen i Marokko er 70 % arabere og 30 % berbere. Næsten 99 % af befolkningen er muslimer. Hovedstaden i Marokko er Rabat, der har 1.787.000 indbyggere. Landet har en 800 km lang kyst og i det østlige Marokko ligger bjergkæderne Atlas og Rif. Sommeren er varm i Marokko, der har subtropisk klima. Det betyder, at det om vinteren regner en del og om sommeren er der tørt med ca. 30 grader. Ved Atlanterhavet og i bjergområderne er der koldere end resten af landet.

Der er flere steder i Marokko, som er et besøg værd. De dødes plads i Marrakech er en handelsplads med elektronik, tøj, medicin, frugt og grønt samt krydderier. For bare 100 år siden henrettede man kriminelle på pladsen og deres hoveder blev udstillet. Hen på aftenen kommer der optrædende ud på pladsen. Historiefortællere, musiker, akrobater, slangetæmmere og healere, der helt sikkert er et syn værd. En anden by, som skal besøges er Berberlandsbyen, Immouzzer des Ida Outanane. Her er flere smukke vandfald, hvor det er muligt

at bade eller gå på vandretur i olivenlundene. Selve byen er også rigtig hyggelig og ligger 85 km fra Agadir. Hver torsdag er der madmarked og byen er kendt for deres gode honning, der har smag af lavendel, timian og andre planter fra egnen.

Vil du gerne ud og windsurfe, er Essaouira, byen. Her er der en afslappet atmosfære og mange velhavende europæere har købt huse her. I den gamle bydel kan man gå rundt og se snedkerne, der er velkendt for deres treskærearbejde eller gå et smut hen ad juvelernes gade. Den rosa berberby Tafraoute i Atlasbjergene er helt sikkert et besøg værd. Den lille by lige inde mellem bjergvægge og er omgivet af madellunde og palmer. Der er en charme over byen og indbyggerne er gæstfrie. Fra byen kan du tage på vandreture i bjergene.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Afrika
Afrika er dit livs ferie! Her sættes kultur og natur i en skønnere forening end noget andet sted på Jorden. Mulighederne er uendelige. Du kan vælge at boltre dig i Sahara...

Afbudsrejser til Marokko

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Afrika

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.