Afbudsrejser til Edinburgh

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Edinburgh, Skotland

En af verdens smukkeste byer er Edinburgh. Her finder du arkitektoniske vidundere, en historie, der er fyldt med intriger og en hyggeligt pub-kultur. Her er noget for enhver smag, om du er til shopping, pub besøg eller kulturel sightseeing. Edinburgh er delt i to af gaden Princess Street Gardens. På den ene side ligger den gamle bydel, der har nogle af de store historiske seværdigheder og små labyrintiske gader. På den anden siden ligger den georgianske bydel, der har meget lige gader og er den nye bydel, selvom den blev bygget i 1700 tallet.

Edinburgh er hovedstad i Skotland og den næststørste turistby i Storbritannien, lige efter London. Her bor næsten en halv million indbyggere. Klimaet i Skotland er tempereret og oceanisk. Vejret er meget omskifteligt. I Edinburgh er klimaet mildt året rundt i forhold til det skotske højland og de omkringliggende øer.

Der er et væld af attraktioner i Edinburgh. En af dem er Edinburgh Castle. Fra slottet har du udsigt over hele byen, da slottet ligger på toppen af en gammel vulkan. Edinburgh Castle er den største turistattraktion i Edinburgh og et imponerende syn. Den ældste del af slottet er fra 1093, men den første fæstning, som blev opført på bakken, blev bygget omkring 500 e. Kr. Det er på slottet, at den verdensberømte Military Tatoo bliver afholdt. Siden 1950 er der hvert år i august en stor historisk opvisning med 1000 optrædende og militær-orkestre. En begivenhed turister valfarter til.

En anderledes måde, at se de historiske

seværdigheder i Edinburgh, er at tage på spøgelsestur. Flere steder rundt i byen arrangeres spøgelsesture, der fortæller om uhyggelige historier og myter, der er samlet fra historiske arkiver. Her kommer du rundt og ser kirkegårde, baggårde og andre mørke gyder, i mens du får fortællinger om heksekunst, tortur og mord.

Ønsker du at shoppe, kan du tage på Royal Mile, som er stedet i Old Town. Her er en charmerende stemning af Middelalder og spændende sidegader med caféer, museer og butikker fra 1600 tallet. Her er også mange pubber og i Gladstone?s Land finder du en købmandsgård, som hiver dig tilbage til for 400 år siden. Et andet shoppingsted er Princess Street. Her finder du stormagasiner, smarte restauranter og mærkevare butikker. Her oplever du den moderne storby.

5 km uden for Edinburgh finder du Craugmillar Castle, som er en af de bedst bevarede Middelalder slotte. Slottet er ca. 700 år gammelt.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Skotland
Guddommelig natur, fotogene slotte og middelalderborge, whisky og voksne mænd i kilt. Får og langhårede Highland cattle, haggis og Loch Ness-uhyret. Sækkepiber, folklore ...

Afbudsrejser til Edinburgh

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Skotland

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.