Afbudsrejser til Reykjavik

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Reykjavik, Island

Går turen til Reykjavik, kan du opleve ikke bare en pulserende storby, men også en fantastisk natur, som omgiver byen. Reykjavik er en by, der er kendt for sit natteliv, kultur, eksklusive forretninger, islandske håndværksprodukter og varme kilder. Her er mulighed for at tage på rigtig storbyferie, kurbadsferie eller en kombineret ferie.

Reykjavik er Islands hovedstad og en af de mindste hovedstæder i Europa. Byen har ca. 190.000 indbyggere og er landets omdrejningspunkt. I Reykjavik og på Island generelt er vejret meget omskifteligt. Det kan regne det ene øjeblik og i det næste skinner solen. Øen har tempereret klima, da Island ligger i Golfstrømmen. Dette betyder milde vintre med megen vind og fugtige kølige somre. Temperaturerne ligger om sommeren og svinger mellem ca. 10-15 grader.

I Reykjavik er det en absolut nødvendighed at prøve deres kogekunst. Der er restauranter overalt i byen og deres gastronomi er i topklasse. Når sulten er stillet, kan du bevæge dig ud i byen og se det kulturelle Reykjavik, som blomster rundt i byen. Kulturhuset er en af de nyeste udstillingshuse i byen. Her skildres Islands historie. Bygningen i sig selv er fra starten af 1900 tallet og blev opført for Islands nationalbibliotek. Ikke langt derfra ligger Reykjaviks rådhus, som blev åbnet i 1992. I rådhuset findes en cafe og en formidabel model af Island.

Der er mange museer at finde i Reykjavik. Nationalmuseet er et af dem og et besøg værd. Det er et moderne museum, der skildre

Islands kulturhistorie igennem 1200 år. Er du til mere historie, skal du kigge forbi Sagamuseet. Selve museet er indrettet i Reykjaviks gamle vandforsyningstanke, som ligger på toppen af Ôskuhlid-bakken. Herfra er der en rigtig flot udsigt over byen. Museet er en levende udstilling, der viser højdepunkterne fra den islandske historie og sagaer.

Er du på jagt efter flere spændende bygninger, kan Hallgrimskirken anbefales at ligge sin vej forbi. Kirken er af en interessant arkitektur og Islands største kirke. Tårnet strækker sig 73 meter op mod himlen og fra tårnet er en storslået udsigt. Arkitekturen er inspireret af vulkanøens søjlebasalt og er tegnet af samme arkitekt, som har tegnet nationalteatret. På nationalteatret opføres både islandske og udenlandske skuespil løbende.

Trænger du til at slappe af fra en hektisk dag, kan du koble fra i af de mange svømmebade, med varme kilder. I Reykjavik findes for eksempel svømmebadet Vesturbær. Efter en tur i de varme kilder, kan du gå en aftentur igennem byen og se de mange oplyste bygninger, som islændingene går meget op i at gøre noget ud af.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Island
Det burde være en dødssynd, ikke at besøge Island mindst én gang i tilværelsen. Det lille øsamfund mod nord er fuldkommen unikt og besidder alle de fornødne ingredienser ...

Afbudsrejser til Reykjavik

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Island

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.