Afbudsrejser til Budapest

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Budapest, Ungarn

Budapest er en af de smukkeste byer i Europa og er et oplagt feriemål for en storbysferie. Byen er delt op i to af floden Donaufloden og dermed ligger den ene del Pest på østsiden og Buda på vestsiden. Pest er kendt for at være trendy med handel og industri, mens Buda er kendt for mindemærker og historiske bygninger. Store dele af byen ligger på UNESCOs Verdensarvsliste og gør dermed også byen mere eftertragtet. Ca. 20 millioner turister besøger Budapest om året.

Skal du rundt i Budapest, er den bedste måde at komme rundt på at bruge sporvognene. Her kan du købe et dagskort eller ti-turs kort. Byen er Ungarns hovedstad og har et kontinentalt klima, der består af varme somre og kolde vintre. Om sommeren ligger temperaturen på ca. 35 grader og om vinteren mellem 0 til -15 grader. Ungarn er kendt for sit køkken, når det kommer til supper, desserter og vine. Især er de kendt for Gullasch og pandekager med fyld ? både til forret og dessert.

Flere af de store attraktioner i Budapest er på Verdensarvslisten og er et must at se. Dette er blandt andet Andrássy út og Castle Hill. Castle Hill er en af de største seværdigheder og ligger oppe på en bakke. Her kan du tage kabelbanen op og nyde den smukke udsigt undervejs, og når du kommer op til det kongelige palads, kan du se ud over hele byen. En anden attraktion på listen er Metro 1, der er en af verdens ældste undergrundsbaner.

Budapest har mere end 170 huler under jorden, som det er muligt at gå ned i. Hulerne er skabt at termiske kilder,

som leverer vanden til de mange kurbade, der findes rundt i byen. Dette er også en mulighed at prøve, da Budapest har nogle smukke udsmykkede kurbade og lækre spabade. For billige penge, kan du ligge i det dejlig varme vand i charmerende udendørs omgivelser eller inde i flotte arkitektoniske paladser.

Der er mulighed for at komme på flere forskellige museer. Lige fra The City Museum of Applied Arts til The House of Terror. Sidstnævnte er meget speciel og vier torturkamre og lignende fra Nazisternes besættelse. Har du mere lyst til at shoppe, kan du få opfyldt dit behov til fulde i Budapest. Her er Váci utca i centrum af Pest en meget populær gågade, hvor du finder alt fra mærkevarer til butikskæder.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Ungarn
Ungarn er på mange måder et fascinerende feriemål, og de store oplevelser træder nærmest hinanden over tæerne i det tidligere kejserdømme. Ungarns hovedstad Budapest er ø...

Afbudsrejser til Budapest

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Ungarn

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.