Afbudsrejser til Færøerne

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Færøerne

En rejse til Færøerne er mødet med et fantastisk folkefærd, mangfoldig natur og et noget så omskifteligt vejr. Allerede på indflyvningen til Thorshavn har du frit udsyn til forrevne klipper og stejle fjelde, brusende elve, halsbrækkende vandfald og store græsenge. Over alt går får og hygger sig på de grønne marker, og fugle flyver og synger om kap med vinden, som havde de aldrig bestilt andet. Færøerne er rå og uforfalsket natur, og de utroligt divergerende vejrforhold gør det ikke ualmindeligt at opleve årets fire årstider på én enkelt dag. Derudover er bekendtskabet med Europas mindste hovedstad på mange måder fascinerende. Små, spredte huse af forskellige materialer og i alverdens farver beretter historien om det stolte færøske folk, der, som mange tror, ikke er flegmatiske, indelukkede vikingelignende fiskere, men derimod åbenhjertede og imødekommende mennesker, der gerne byder fremmede - og særligt danskere - på kaffe og ly for stormen.

Færøerne er beliggende, hvor Atlanterhavet møder Norskehavet, nordvest for Skotland og midt imellem Island og Norge i hjertet af Golfstrømmen. Landet er en smuk økollektion bestående af i alt 18 grønne øer, hvoraf de 17 er beboede. Den største ø er Streymoy, eller Strømø, som den kaldes for danskernes skyld. Her er den helt store oplevelse landets smukke hovedstad, Thorshavn. En gemen slentretur i byens gamle, smalle gader er en oplevelse i sig selv. Her støder du på både de traditionelle, sorttjærede træhuse samt en uforlignelig vifte af
forskellige private byggerier i alt fra hvidt og gråt til skrigende pink og andre pangfarver. Færingerne gør en dyd ud af at udforme deres huse, og jo mere specielt en families hus er, jo bedre, fordi det tiltrækker andres øjne og opmærksomhed. Du vil i øvrigt også se de traditionelle trækirker med græstørv på taget. Thorshavn er Færøernes bedste bud på en moderne by. Det er således her du skal bevæge dig, når du skal finde de bedste spisesteder, og om du ønsker at gøre en smule shopping.

Kører du mod nord fra Thorshavn, kommer du til Vestmanna, som danner udgangspunkt for din velsagtens største oplevelse på Færøerne. Fra Vestmanna sejler du med båd gennem smalle sund, ind i dybe grotter, formet af brændingen igennem millioner af år, og hen til den over 600 meter høje, lodrette klippevæg, hvor tusinder af søfugle, så som søpapegøjer, lomvier, alker og malemukker yngler hver sommer. Turen kan ikke sammenlignes med noget andet på Førerne, og du når undervejs at føle dig i ét med naturen.

I det nordøstlige Færøerne ligger Nordoyer, der består af seks øer, med landets næststørste by, Klaksvik, og som danner perfekt udgangspunkt for de omkringliggende øer. Der er efterhånden blevet skabt broforbindelser mellem flere af øerne, men det kan bestemt også anbefales enten af tage færgerne eller ikke mindst helikopteren rundt.

Færøernes vestlige hjørne er måske landets smukkeste. Her får du øerne Vágar og Mykines, som fortsat er ret turistfattige. Øerne er spækkede med store fuglefjelde, fritstående klipper, vandfald og spændende vandreture, og så er øerne indhyllet i næsten konstant tåge, der gør oplevelsen mystisk og eventyrlig. Især på Mykenes er fuglelevet imponerende, og du har enestående mulighed for at komme helt tæt på de mange fuglearter, for at lege amatørornitolog eller agere naturfotograf.

Afbudsrejser til Færøerne

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.