Afbudsrejser til Sydkorea

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Sydkorea

Sydkorea er lidt af et overset rejsemål for os danskere, og Taehan-minguk, som Sydkorea hedder på lokalsproget, er i det hele taget ukendt for mange. Landet byder på et væld af forskellige oplevelser, hvad enten man drages af spillevende storbyer eller spektakulære, smukke naturlandskaber. Scenerierne er præget af alt fra store, åbne nationalparker og imponerende bjerge til ildsprudlende vulkaner, vandløb og brusende floder. Derudover venter der dig spændende templer og varme kilder, fascinerende landsbyer og guddommelige paradisstrande foruden et helt og aldeles fremragende køkken.

Sydkorea ligger på den sydlige del af den Koreanske Halvø, som den udgør sammen med nabolandet Nordkorea. Som nævnt er landet ganske ubeset og uoverrendt af turismen, hvilket gør det til et perfekt eventyrmål, hvis man ønsker at polere en af Asiens fortsat uslebne diamanter. Det sydkoreanske fastland er spækket med bjergrige terræner og plateau-landskaber, men ude langs kysterne gemmer sig en lang række små, fortryllende øer.

Der er mange musts på en rejse til Sydkorea. Et af dem er det imponerende Tripitaka Koreana, som er en enestående samling af buddhistiske skrifter fra midten af det 13. århundrede nedskrevet på håndskårede træpæle og træblokke. Der er flere end 80.000 skrifter, og stedet emmer således langt væk af Østens mystik og særegne skønhed. Selvom vi nu skriver år 2012, har du muligheden for at opleve brudstykker af glemslens og traditionens Sydkorea. For eksempel i Korean Folk Village i
byen Yongin lidt uden for Seoul, hvor du kan forbløffes ved det levende museum med traditionelle koreanske huse, udsmykning og dans og på den måde kan få et indblik i "det rigtige Sydkorea".

I Sydkorea har du også mulighed for at drage på eventyr i det fri og for eksempel dykke, fiske og stå på ski eller nyde de naturlige varmekilder og trekke i de majestætiske bjerge. Dertil kommer, at Sydkorea råder over en lang række fantastisk smukke nationalparker. Besøg for eksempel Hallyo Haesang National Park med et suverænt dyr- og planteliv, og hvor du samtidig kan plaske rundt i krystalklart vand ud for områdets mange småøer.

Tænder man på trekking, bør man søge mod den naturskønne vulkanø, Cheju-do, hvor man kan vandre gennem vulkanske landskaber, i klipper og i forunderlige grotter. For dem, som trænger til komplet ro, sol og lækre strande er Samch''ok på Sydkoreas nordøstkyst det ideelle valg. Området lokker med kilometerlange perlemorsstrande, lune bølger og masser af solskinstimer, og om aftenen spiser man fremragende på en af de adskillige fiskerestauranter, der serverer alt det bedste fra dagens fangst.
Man bør også tilbringe et par dage i landets pulserende hovedstad, Seoul, når man kommer til Sydkorea. Byen rummer anslåede 12 millioner indbyggere, men når man først har vænnet sig til det evige menneskemylder, har Seoul masser af charme. Den enorme by er et herligt miks af moderne og traditionel arkitektur, for eksempel udtrykt ved byportene, templerne og Gyeongbokgung-paladset, der lå 300 år i ruiner, før det blev genopbygget i 1865. Seoul er desuden det oplagte sted, når man skal undersøge det udsøgte koreanske køkken nærmere. Køkkenet samler alt det bedste fra Japan, Vietnam og Kina, og retterne er hver især små æstetiske vidundere og fantastisk smagfulde. Og så er maden endda særdeles sund og nærende.

Afbudsrejser til Sydkorea

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.