Afbudsrejser til Chile

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Chile

Chile må betegnes som ekstremernes land. Her er iskolde polaregne, én af verdens tørreste ørkener, himmelstræbende bjerge og tropiske sandstrande. Og hvordan kan det så lade sig gøre at have disse fire fænomener samlet i ét enkelt land? Det kan det på baggrund af Chiles geografiske form. Kig på et kort, så erfarer du, at Chile er én lang, smal stribe land - cirka 4.200 kilometer lang og kun få steder over 200 kilometer bred. Præcis derfor er naturen så mangfoldig og på samme tid fascinerende at færdes i. Ud over absolut storslået natur er Chile også indtagende, atmosfærefyldte storbyer, venlige mennesker og lækre strande til et par store badedage. Eller hvad med en tur til den guddommeligt smukke Påskeøen, som lokker med fantastisk arkitektur og sagnomspunden historie.

Chile ligger i det sydvestlige Sydamerika midt mellem Andesbjergene og Stillehavet. Landet dækker flere klimazoner og kan inddeles i tre forskellige regioner. Det nordlige Chile råder over den store, golde Atacama-ørken, ét af verdens tørreste områder og et særsyn at begive sig rundt i. Den centrale del af landet er en 1000 kilometer lang dal med subtropisk klima og vinterregn. Det store område huser godt 10 af Chiles 16 millioner indbyggere, og her dyrkes blandt andet majs og tobak foruden den berømte chilenske vin. Mod syd bliver klimaet koldere. Her er kæmpestore skove, masser af nedbør og en befolkning, der lever af fiskeri og fåreavl. Landets allersydligste del kaldes Tierra del Fuego eller Ildlandet (ligesom
Patagonien i Argentina). Her er der antarktisk klima og en overdådig skærgårdskyst med fjorde, halvøer og øer. Til Chile hører desuden også den spektakulære Påskeøen, beliggende 3600 kilometer fra fastlandet, og derudover er et pænt stykke af Antarktis også chilensk ejendom - i hvert fald efter egen opfattelse.

Som det sikkert fremgår, er der masser at bedrive tiden med på en ferie til Chile. Du vil efter alt at dømme starte ud i landets hovedstad, Santiago, "midt i det hele". Byen ligger fabelagtigt placeret i en bred dal, omgivet af de sneklædte Andesbjerge. De senere årtiers økonomiske vækst - efter 70ernes diktatur i Chile - har gjort Santiago til en international metropol med høje skyskrabere og moderne arkitektur, men byen rummer også mange historiske minder.

Det er dog utvivlsomt naturoplevelserne, der er de største, når du besøger Chile. Det er nok svært at nå helt fra nord til syd på et enkelt ophold, men lige meget, hvad du vælger, fortryder du det ikke. Mod nord præger som nævnt ørkenen landskaberne, og her finder du blandt andet den særprægede Valle de la Luna, Månedalen, hvor tidens bevægelser i jordens skorpe har skabt nogle helt uforlignelige formationer. Omkring Atacama indfinder sig i øvrigt en gigantisk saltslette samt Chaxa-lagunen, hvor lyserøde flamingoer året rundt nyder godt af de eventyrlige omgivelser. Længere mod syd finder du Puerto Montt, også kaldet søhøjlandet, hvor du kan nyde de mange dybblå søer, høje bjerge og hostende vulkaner. Den chilenske skærgård i syd med sine mange kanaler og fjorde kan bedst oplevelses ad maritim vej, for eksempel på et krydstogt. Således kan man komme helt tæt på både gletsjere og isbjerge, urskove og det rige dyre- og fugleliv. Langt ude i Stillehavet skyder mystikkens ø, Påskeøen, op, berømt for sine mange stenstøtter, der på forunderlig vis står rejst over hele øen. De såkaldte "moais" er uforklarlige for selv verdens førende videnskabsmænd og understreger således øens særegne karma og sagnfuldhed.

Afbudsrejser til Chile

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.