Afbudsrejser til Canada

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Canada

Canada er verdens næststørste land og et sandt skatkammer for naturelskere. Du overvældes af brusende floder og klukkende vandhuller, langstrakte skove, sindsrolige søer og himmelstræbende bjergkæder. Og alle disse dramatiske, spektakulære naturscenarier kan gøre det svært at holde benene på jorden af ren og skær begejstring. Foruden den fuldstændigt fortryllende natur, kan du glæde dig til mødet med de canadiske storbyer, som agerer samlingspunkt for landets smeltedigel, og som derfor er åbensindede og imødekommende og hjerteligt byder alle velkommen.

Canadas natur og landskaber er - som alt andet i Canada - utroligt afvekslende. Hele vestkysten præges af store bjergkæder, mens det i store dele af det centrale Canada er relativt fladt. På østkysten tårner bjerge op på ny, dog i mindre stor stil end i landets vestlige hjørne. Halvdelen af Canada er dækket af skov, som mod syd afløses af større byer og mod nord af det koldeste biom, tundraen. Det varierede canadiske landskab er også repræsenteret ved vidtstrakte prærier, frugtbare sletter samt et utal af store nationalparker. Der er i det hele taget masser af plads at boltre sig på. Der er således kun små 35 millioner indbyggere til at dele det knap 10 millioner kvadratkilometer store areal.

En enestående måde at opleve Canada er at leje et motorhome og suse rundt på egen hånd - og i eget tempo. Grundet landets monstrøse størrelse, er det selvsagt umuligt at nå omkring det hele på et enkelt ophold, men der er flere fine, velegnede
ruter. Oplagt er det at følges med de canadiske Rocky Mountains. Start for eksempel i Calgary på den canadiske prærie, og begiv dig derpå ud i naturskønheden. Rundt i hele "The Rockies" er der adskillige offentlige campingpladser, nationalparker, provinsparker og åbne skove lige til at udforske. Hold ind ved Lake Louise, og nyd de smaragdgrønne søer til solopgangen over bjergene. Eller stop ved den fascinerende mineby, Fernie, eller ved Fort Steele - Canadas svar på Hjerl Hede. På turen kommer du med stor sandsynlig også til at køre på Icefield Parkway, som af mange regnes for verdens smukkeste landevej, der slanger sig langs floder i dale mellem snetoppede bjergkæder og mægtige gletsjere.

Canada har - ud over uovertruffen natur - nogle fantastisk spændende metropoler. Den største er Toronto i det sydøstlige Canada, ikke langt fra den amerikanske grænse. Byen har godt 5,5 millioner indbyggere, hvilket gør den til Nordamerikas femte største. Toronto ligger i Ontario-provinsen, som er unik på den måde, at den mønstrer 80 etniske grupper og hele 170 nationaliteter. Dette mærker man tydeligt i Toronto, hvor man føler, hele verden smelter sammen.
Quebèc er Canadas største provins og beliggende i Fransk-Canada på landets østside. Hovedbyen er Montreal, som er et fantastisk bekendtskab med en usædvanligt levende midtby, storartet kunst og arkitektur, et væld af spisesteder i verdensklasse, og så er byen omkranset af vand og sjæleforførende bjerge.

Ingen af de andre storbyer kan dog måle sig med Vancouver i landets sydvestlige hjørne i staten British Columbia. Vancouver er klemt inde mellem bjergene og Stillehavet og forener metropol og storslået natur på skønnere vis end noget andet sted. Det mest forunderlige er, at vildmarken praktisk talt starter ved byskiltet, og kører man blot 20 minutter kommer man til tre fine skidestinationer: Seymour, Grouse og Cypress, ligesom der findes storartede vandre- og cykleruter rundt på hele den utroligt smukke egn.

Afbudsrejser til Canada

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.