Afbudsrejser til Makedonien

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Makedonien

Måske kender du Knud H. Thomsens spændingsroman fra 1981 "Klokken i Makedonien", hvor krigen hærger, og krudt og kugler, død og ødelæggelse flyver gennem luften fra start til slut. Makedonien var en del af det gamle Jugoslavien og blev først selvstændigt med de andre balkanlande i slutningen af 1991. Og det billede, Knud H. Thomsen tegner af landet med sin fortælling, er sikkert et, mange mener at genkende.

Makedonien er i dag imidlertid et ganske fredeligt land, som ingenlunde kan matche Thomsens fordom. Her er pragtfuld natur og mange kulturskatte, der bare venter på at blive gravet op. Makedonsk kultur - som er præget både af græsk, serbisk, bulgarsk, albansk og tyrkisk indflydelse - viser sig smukt i form af alt fra ortodokse kirker og tyrkiske basarer til middelalderlige klostre, vingårde og kæmpe, lettere moderne shoppecentre. Derudover mødes du af masser af solskinstimer samt et fantastisk åbenhjertet folkefærd, som er stolt af sit land, og som nyder at få besøg af verden.

Makedonien ligger i det sydøstlige Europa på Balkan-halvøen og grænser op til Grækenland mod syd, Albanien mod vest, Bulgarien mod øst og Kosovo og Serbien mod nord. Landet er et af Europas mindste, kun godt halvt så stort som Danmark og med blot to millioner indbyggere.

Skopje er Makedoniens hovedstad, og hvis du vælger at flyve til landet, er det efter alt at dømme her, din ferie tager sin begyndelse. Byen ligger pompøst placeret på bredden af Vardar-floden, som skærer gennem bymidten, og mellem bjergene
Vodno og Skopska Crna Gora. I 1963 var Skopje offer for et kraftigt jordskælv, der målte 6,1 på Richterskalaen, som lagde den smukke by i ruiner, og som desuden kostede mange mennesker livet. Dagens Skopje bærer derfor tydeligt præg af at være blevet genopbygget, da en stor del af byens bygninger styrtede i grunden. Dog er det Skopjes gamle bydel, der er mest tiltalende at færdes i. Bydelen er spækket med butikker, restauranter, kirker og andre smukke bygninger, og der er en herlig, charmerende atmosfære, der fortæller en god historie om byens liv. Skopje har naturligvis også en lokal basar, hvor både sko og tøj, smykker og håndværks- og madvarer forefindes i god kvalitet. Endelig er det et must at prøve en af de populære lokale grillbarer, Skaras, som serverer både kebab, falafel og andre Balkan-specialiteter.

Uden for byerne er Makedonien fyldt med bjerge og bakkedale, marker med kvæder, majs og hvede, der sammen med store søer og vådområder pryder landskabet. I den sydvestlige del af landet indfinder Ohrid sig, som er et udsøgt, naturskønt område, særligt kendt for Makedoniens største sø, Ohrid-søen. Søen tager fornem plads på UNESCOs Verdensarvsliste, og langs hele kysten indfinder små, hyggelige fiskerflækker og landsbyer sig for foden af bjergene. I Ohrid by findes en lang række fascinerende kulturhistorie så for eksempel det romerske amfiteater, landets største middelalderfæstninger, storladne kirker foruden et overdådigt udvalg af lokalrestauranter, der byder på traditionel meze - Balkans svar på Spaniens tapas. Fra Ohrid har du desuden fin mulighed for at stikke hovedet inden for i nabolandet Albanien.

Afbudsrejser til Makedonien

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.