Afbudsrejser til Ukraine

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Ukraine

Ukraine huser knap 50 millioner indbyggere og er målt på areal Europas næststørste land. Landet er rigt på kulturelle landemærker, historiske attraktioner og har desuden en lang række unikke, middelalderlige barokkirker og -slotte. Den nulevende kultur kan prale af storslået kunst, musik og ballet, ligesom opera og teater er flot repræsenteret i den ukrainske højborg. Landets hovedstad, Kiev, er en hjerteknuser og et vidunderligt bekendtskab for alle, ligesom den varierede ukrainske natur byder på utrolige landskabsbilleder lige til at falde i svimer over.

Ukraine har mange spændende steder på landkortet, men landets 1500 år gamle hovedstad, Kiev, må du ikke snyde dig selv for at besøge. I gaderne funkler det med ortodokse kirkers løgkupler, og rundt om byen skråner de frodigt grønne bakkedrag ned mod Dnepr-flodens bredder og indrammer byen på smukkeste vis. Kiev er spækket med storladen barok og byzantisk arkitektur, fx byens vartegn, Skt. Sofia katedralen, som er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Det samme gælder for Huleklosteret, Perchersk Lavra, som med sine snart 1000 år på bagen står som et af Europas ældste klostre. I Kiev kan du også besøge de berømte Dovzhenko-filmstudier, opkaldt efter landets velsagtens største filmproducent, Alexander Dovzhenko. Endelig kan du slå vejen forbi Operaen eller dukketeatret, Oktoberpaladset, folkemagneten, Uafhængighedspladsen, eller bydelen, Podil, med Tjernobyl museet. En spadseretur langs Kievs lange strøggade er også et ganske
interessant syn. Her handler folk ind i store underjordiske indkøbscentre, og i gaderne står flotte gallerier, trendy caféer og internationale restauranter side om side med gadegøglere, fashionable forretninger og arkitektoniske perler. Har man kun et par dage i Ukraine, er Kiev det perfekte valg.

Ukraine grænser op til en lang række lande og læner sig mod syd op ad Sortehavet, hvor halvøen Krim ligger. Krimhalvøen er nok bedst kendt for byen Jalta, hvor Stalin, Roosevelt og Churchill i 1945 afholdt den skelsættende Jaltakonference. Men Krim er ? i kraft af det subtropiske klima, tilmed berømt for at producere Ukraines fineste vine, for den historiske fæstningsby, Sevastopol, samt for sine gamle kursteder og fine Sortehavsstrande, der lokker feriegæster til sig store dele af året.
I det sydlige Ukraine ligger også byen Odessa, portalen til Sortehavet. Odessa kan primært bryste sig af en lang række spændende museer, fx det arkæologiske museum og det gigantiske litteraturmuseum, som udfolder værker fra Tjekhov og Pushkin og flere af Ukraines andre berømte forfattere. Den største seværdighed i Odessa er dog utvivlsomt den berømte trappe, Potemkin-trappen, der opnåede kultstatus, efter at filminstrukturen Sergei Eisenstein lod et lille barn rulle ned ad trapperne i sin storfilm ?Panserkrydseren Potemkin? fra 1925.

Nævnes bør også den fantastisk smukke ukrainske natur. Landet er praktisk talt delt af Dnieper-floden, som flyder ud i Sortehavet. Landets vestlige del af præget af tårnhøje, imponerende bjerge, som flader fuldkomment ud i det flade centralland, for så igen at forvandle sig til store stepper og frodige, grønne skovområder mod nord. Der er masser af mulighed for aktiv naturferie i Ukraine. Hold for eksempel vandreferie i De Østlige Karpater mod vest, eller besøg det gudsbenådede Truskavets i Lviv-regionen, der er berømt for sine mange naturlige kilder.

Afbudsrejser til Ukraine

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.