Afbudsrejser til Singapore

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Singapore

Singapore er en ø og bystat (ligesom Monaco og Vatikanstaten) i det sydøstlige Asien, som over de senere år har gennemgået en rivende udvikling og således i dag står tilbage som Sydøstasiens næstrigeste nation - efter Japan - og som Østens absolut førende handelscentrum. Firmaer fra hele verden rykker til Singapore, og kontorbygninger og himmelstræbende, glasbeklædte skyskrabere skyder op som padehatte over alt i den smukke by, som sammen med sine totalt ryddelige gader generer en science fiction-fyldt atmosfære spækket med "Futurama". På den anden side af de glatte finansoverflader emmer nationen samtidig af gamle kinesiske, malaysiske og indiske traditioner, for eksempel udtrykt ved feng shui-indretning, hinduistiske festivaler, indiske templer, buddhistiske helligdomme og sågar muslimske moskéer og kristne kirker. Singapore er en spændende smeltedigel af kulturer fra nær og fjern, og det føles på forunderlig vis som om, hele verden er samlet på de bare 700 kvadratkilometer.

Republikken Singapore er et ørige beliggende lige syd for den Malajiske Halvø. Riget består af 54 småøer, hvoraf cirka halvdelen er beboede. På hovedøen, Singapore, er det som antydet praktisk talt umuligt at finde en ubebygget plet, og denne heftige menneskelige aktivitet har så godt som udryddet det samlede oprindelige planteliv, der engang bugnede i stor stil. Der er fortsat regnskov at finde, men den resterende smule jord, der står tilbage, er stort set ødelagt på grund af udpinthed og erosion. Øens
mange små bække har dannet adskillige mangrovesumpe, og ud for kysterne ligger smukke koralrev, som gemmer på alskens eksotiske akvariefisk - en af Singapores mange eksportvarer. Singapore ligger tæt på Ækvator og har såkaldt tropisk regnklima, hvilket efterlader årlige temperaturer mellem 26-30 grader. Regnskyllerne er på sit højeste mellem januar-maj.

Bystaten Singapore har fantastisk meget at byde på, den sparsomme plads til trods. Shopping er et langt og spændende kapitel i den store fortælling om Singapore. Slå for eksempel vejen forbi bydelen Little India, hvor gadernes midterrabatter er oplyst af små plastiktempler, pyntet med lanterner og lyskæder. I butiksarkaderne samles folk, og alt er til salg. Markedshallerne bugner med tasker, tøj og smykker, lige til at "prutte om kap om". Scenariet er det samme i China Town, hvor du også flere steder kan købe røgelse til tempelbesøg, og som i øvrigt byder på fantastisk fascinerende arkitektur. Shopping er også indbydende i byens muslimske kvarter, som lokker med blandt andet silke, sarong og rosenvand. For mere moderne og eksklusiv shopping skal du søge mod den lange Orchard Road, som må betragtes som de velhavende turisters paradis, og som mønstrer gigantiske, trendy malls og storcentre.

Efter mørkets frembrud vågner Singapore for alvor op til dåd. Gaderne summer, og rullende køkkener indfinder sig på linje med fine restauranter med mad fra hele verden. Nattelivet byder på en rig mangfoldigheder af barer, pubber og diskoteker, og der er således nok af skagler at slå til for festaberne.

De andre aber kan man få syn for ved at tage på natsafari i Singapore Night Safari Park. Oplevelsen starter i buldermørke, inden projekterne tændes. Herfra kan du se alt fra hjorte, ulve og hyæner til elefanter, løver og zebraer. Din safari foregår med tog, som tager dig langsomt gennem både Himalayabjergene og Afrikas åbne sletter. Turen er godt tre kilometer lang og tager 1½ time, og efter nattoget er der natmad på Newton Hawker Center, som serverer lækre, lokale specialiteter.

Afbudsrejser til Singapore

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.