Afbudsrejser til Brasilien

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Brasilien

Da de portugisiske opdagelsesrejsende - anført af Pedro Álvares - i år 1500 opdagede Brasilien, ledte man efter Eldorado, hvorfor man forventede at "det nye land" flød med mælk og honning. Det gjorde det ikke, og eventyrerne måtte vende halvt tomhændede hjem. I dag har vi imidlertid forstået, hvilken perle Brasilien i øvrigt er; et naturmæssigt overflødighedshorn, som lokker med nogle af verdens største og mest hårrejsende vandfald, den mægtige, uvejsomme Amazon-jungle og selvfølgelig en lang række paradisiske perlemorsstrande. Sammen med alle de klassiske, brasilianske klichéer som fodbold, samba og karneval - foruden nogle fantastisk indtrængende storbyer - har Brasilien perfekt grundlag for at blive dit livs eventyr.

Brasilien er verdens femtestørste land og dækker halvdelen af det sydamerikanske kontinent. Geografisk er det store land kendetegnet ved den lavtliggende Amazonas regnskov i nord, det kæmpemæssige vådområde Pantanal i vest, de høje bjergkæder i øst samt det åbne, bakkede terræn i syd, hvor hovedparten af landets 200 millioner indbyggere er bosat. Desuden kan Brasilien bryste sig af at huse verdens største flod målt på vandmassen, Amazon, foruden Paraná-floden, der, qua sine besnærende vandfald ved Iguacu, er et af sit lands største turistmagneter.

Lad dit brasilianske eventyr tage sin begyndelse i "Cidade Maravilhosa", den vidunderlige by, som Rio de Janeiro kaldes på poetisk vis. Byen er berømt for sine fremragende strande, Copacabana og Ipanema Beach, sit mægtige
februarkarneval og ikke mindst for sin gigantiske Kristus-figur, Cristo Redentor, som er placeret på toppen af Corcovado-bjerget som byens beskytter. Brasilianerne lever og ånder for fodbold, og du bør i den forbindelse opleve en kamp på landets største stadion, Maracana, med plads til 120.000 tilskuere. Det er lidt af et festfyrværkeri og en ret særegen oplevelse, også selvom man ikke er nogen stor fodboldafficionado. Derudover er Rio fødested for samba og bossa nova, og der er flere danseskoler, hvor du kan komme på lynkursus og tage dine første skridt.

Som ovenstående allerede har løftet sløret for, er der enestående mulighed for store naturoplevelser, når man rejser i Brasilien. Amazon-junglen, som er verdens største regnskov, er en unik og helt og aldeles forrygende oplevelse. En god måde at opleve junglen er ad søvejen. Her kan du tage et flodkrydstogt op ad Amazon-floden og fiske efter piratfisk i den grønne, utrolige kulisse. At sejle på Amazon giver også mulighed for at "parkere" båden og bese nogle af de spændende stammelandsbyer, der ligger lige i junglekanten.

Et andet must for naturelskere er det imponerende vådområde på Brasiliens vestkyst, Pantanal. Her får du serveret et utroligt setting og et livsbekræftende dyreliv. Store fugleflokke farer over hovedet på dig, krokodiller maver sig frem i den sumpede bund og det sjældne flodsvin gnaver sig gennem revl og krat for at få stillet sulten. Farvespillet i området er enestående, som solens stråler rammer de blå søer og indhyller de store, lysegrønne pampaslignende græsenge i glitrende sollys.

Ikke mindst må du lægge vejen forbi Foz du Iguacu med verdens største vandfald Iguacu, som nådesløst fjerner luften fra de fleste. Vandfaldet ligger på grænsen mellem Brasilien, Argentina og Paraguay, og det er ret fascinerende at stå på Brasiliens side og kunne se land i begge nabolande. Iguacu ligger i en stor naturpark, hvor der venter mange andre sjove aktiviteter. Sejl for eksempel i speedbåd under nogle af de mindre vandfald, og få en kølig forfriskning i varmen.

Afbudsrejser til Brasilien

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.