Afbudsrejser til Schweiz

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Schweiz

Schweiz er ikke bare hullede ost, dyre ure og fin chokolade. Heller ej blot dybt prustende alpehorn, "sløvskarpe" Schweizerknive og hemmelige bankkonti. Schweiz rager både langt højere og videre, og alpelandet mod syd er på mange måder et fascinerende rejsemål, der har uendeligt meget at tilbyde sine besøgende. I Schweiz får du excentriske, smukt beliggende storbyer, storslået kunst og arkitektur, fornøjelig folkelighed samt særegne sang- og musiktraditioner. Derudover får du serveret velsagtens Europas mest opulente, betagende naturscenerier, så at Schweiz er "neutralt", må siges at være en grum underdrivelse.

Er man på jagt efter store naturoplevelser, findes de næppe meget større end i Schweiz. I den sydlige del af landet indfinder de schweiziske alper sig, som løber tværs gennem hele sydlandet, og som ud over at være en fremragende skidestination også tager sig fornemt ud i sommermånederne. Området er fyldt med frisk bjergluft og snepyntede bjergtinder, bjergsøer og klukkende vandløb, træbevoksning og frodige dale og mønstrer desuden talløse stisystemer og afmærkede ruter, der indbyder til mælkesyremotion og hyggelige, idylliske vandreture. For de actionlystne er der rig mulighed for at for afløb for sine indestængte energireserver, fx i form af bjergklatring, bjergbestigning, paragliding eller river rafting. Blandt de skønneste alpebyer er Davos i det østlige Schweiz, der ligger i en grøn dal omkranset af høje bjerge. Her kan du - ud over den pragtfulde natur - nyde en
ambitiøs og driftig by med et bredt udvalg af restauranter, diskoteker og pianobarer, foruden en lang række sjove aktiviteter for hele familien.

I den modsatte ende af landet - i den sydvestlige del - ligger Schweiz'' næststørste by, kosmopolitten Genève (Genf) på bredden af den verdensberømte Lac Léman, Genève-søen. Genève kan bryste sig af at huse FNs hovedkvarter og mønstrer i øvrigt en stribe spændende seværdigheder, så som Voltaire-muséet, Strandbadet og den spektakulære fontæne Jet d''Eau. Derudover er Genève sit lands fremmeste shoppeby, som gerne agerer Schweiz'' ansigt udadtil, og raner i den forbindelse supershoppere og jetsettere til sig i stor stil.

Schweiz'' utvivlsomt mest forførende og smukkeste storby er Zürich, der byder sig til i den centralnordlige del af landet. Schweiz'' største by ligger i gudsbenådet position ved Limmat-floden og Zürich-søen, der reflekterer de omkring liggende, sneklædte bjergtoppe på behørigste vis. Byen er på én gang moderne og traditionel, og de mange fashionable forretninger, trendy caféer og ekstravagante biler danser således tæt med de gamle, charmerende sporvogne og de historiske bygninger. Særligt i Zürichs gamle bydel, Altstadt, rindes fortiden i hu. Skæve brosten og lige så skæve huse, stenbroer og flotte kirketårne tilfører bydelen den middelalderstemning, den fortjener. I Altstadt finder du blandt andet Zürichs vartegn, Grossmünster-kirken med sine to karakteristiske tårne, der efterlader en henrivende udsigt til dem, der tager kampen op med de 187 trappetrin. Schweiz er ligesom nabolandet Østrig berømt for sine mange søde sager, og det kommer fint til udtryk i Zürich, hvor der er talløse bagere og konditorer. I særdeleshed er Schweiz eftertragtet for sin honningkage (Basler Läckerli), sine marengs (Meringue) og ikke mindst sin med snaps tilsmagte kirsebærtærte, Zuger Kirschtorte. Dertil kommer naturligvis de mange delikate ostekager, og så er müsli rent faktisk en schweizisk opfindelse, ligesom det populære Toblerone-chokolade er det.

Afbudsrejser til Schweiz

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.