Afbudsrejser til Malaysia

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Malaysia

Malaysia er et enestående, konstrastfuldt eventyr, der byder på lidt af hvert. Landet råder over verdens ældste regnskov, hvor den truede orangutang har sit skjul - lange kyststrækninger begavet med endeløse, øde sandstrande med ynglende havskildpadder - dybe, uvejsomme junglelandskaber og pompøst knejsende, "højtråbende" bjerge. Dertil kommer en lang række fascinerende, pittoreske landsbyer - langhuse og venlige mennesker - billedskønne øer - muslimske moskeer og hinduistiske helligdomme. Endelig får du i landets hovedstad, Kuala Lumpur, en af Asiens mest funklende storbystjerner.

Malaysia består af Den Malaijiske Halvø syd for Thailand samt de to stater Sarawak og Sabah på det nordlige Borneo, som ellers hører til Indonesien. Den Malajiske Halvø, som også lyder navnet Vestmalaysia, huser langt størstedelen af landets 27 millioner indbyggere. Halvøens centrale del er præget af bjergkæder og bakker med regnskovsjungle. Kysterne og det sydlige Vestmalaysia er mange steder sumpede og rig på mangroveskov. Det samme gælder for den malaysiske del af Borneo, som i øvrigt kan bryste sig af Sydøstasiens højeste bjerg, Gunung Murud på godt 4100 meter, samt hovedparten af sit lands regnskov, hvor orangutanger, næseaber og næsehorn, som alle er stærkt truede, fortsat kan finde "lufthuller".

Borneo er et udsøgt udgangspunkt, om man ønsker at komme i kløerne på Malaysias helt igennem storslåede og underbare natur. Tårnhøje bjerge med naturlige grotter, frodig jungle med et livsbekræftende
dyreliv og stammefolk, der lever i traditionelle langhuse i pagt med naturen, er blot et udpluk af, hvad der venter dig. Samtidig har du fremragende mulighed for at kombinere dine eventyrlige naturoplevelser med sol- og badeferie på en af øens fortryllende strande.

Et must, når man for første gang rejser til Malaysia, er et besøg i verdens ældste regnskov, Taman Negara, i det nordlige Vestmalaysia. Taman Negara har efter sigende eksisteret i 130 millioner år, hvilket gør regnskoven dobbelt så gammel som dinosaurerne. Junglen er tæt og lukket, og det minder mest om evig skumring. luftfugtigheden er skyhøj, og sveden pibler frem i stride strømme. Men oplevelsen er alle strabadserne værd! Du vil givetvis komme til at sejle i traditionel longboat, passere the Canopy Walk - verdens længste hængebro - opleve spændende dyr samt ikke mindst komme helt tæt på Orang Asli-stammefolket, der holder til langs floddeltaet.

Malaysia er naturligvis også leveringsdygtig, hvis man ønsker at fordrive tiden i selskab med sol, sand og vand. Ud for landets sydøstlige hjørne ligger en af landets mange små paradisøer, Tioman Island. Øen er skovklædt med bjerge og omkranset af hvide sandstrande. Her kan du udfylde feriedagene med solbadning, vandring, kajaksejlads, snorkling og dykning, eller du kan tage en afstikker med motorbåd til en af de omkring liggende småøer. Du kan sågar måske få en lækker strand helt for dig selv.

Tag dig også tid til at besøge den malaysiske hovedstad Kuala Lumpur. Det er en by, hvor mangeartede folkeslag og trosbekendelser mødes. Samtidig er byen særdeles moderne, og nyopførte, tårnhøje skyskrabere, heriblandt verdens højeste tvillingetårne Petronas, står således side om side med muslimske moskeer, kinesiske templer og indiske pagoder. Du kan shoppe dyre mærkevarer i "Den Gyldne Trekant" eller lokalvarer på Malay-nattemarkedet, ligesom du kan handle i det sprællevende Chinatown til duften af alskens, forførende krydderier.

Afbudsrejser til Malaysia

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.