Afbudsrejser til Hong Kong

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Hong Kong

Hong Kong er uden tvivl én af verdens mest forførende og uovertrufne metropoler. Byen, som huser astronomiske syv millioner indbyggere, adskiller sig fra det resterende Kina på den måde, at vestlig kultur blander sig med Østens og derved efterlader en gennemført internationaliseret gigantby. Dette kommer til udtryk på mange måder, og det er især de mange turister til gavns, at man i Hong Kong bruger engelsk næsten på lige fod med kinesisk. Alle skilte, menukort og navne i almindelighed er således også angivet på engelsk, så man undgår at knække halsen på kinesiske tegn. Dette udspringer af, at Hong Kong helt indtil 1997 var under britisk herredømme og således først derfra blev kinesisk ejendom. Mange bruger Hong Kong - som et kærkomment bump på vejen - til et transitstop, inden de rejser videre, men Hong Kong er længe stor nok til at være din feries førsteprioritet.

Ganske vist er Hong Kong kolossal, men byens effektive, topmoderne transportsystemer gør det overkommeligt at færdes rundt i de forskellige kvarterer og bydele. For eksempel er det let at hoppe på færgen og komme over på Hong Kong-halvøen, hvor tingene for alvor tager fart. Her kan du suse op ad bjergbanen til Victoria-bjerget, som efterlader en suveræn udsigt over halvøen med de høje skyskrabere.

Har man sagt Hong Kong, har man automatisk sagt shopping. Shoppemulighederne er intet mindre end eminente, ikke mindst i byens største kvarter Kowloon på Hong Kong-halvøens nordside. Her ligger high-end mærkevareforretninger
side om side med fascinerende markeder, hoteller, restauranter og rullende gadekøkkener, natklubber og welnessbarer, som bekræfter alle dine bedste fordomme om Hong Kong. Nathan Road er Kowloon-distriktets førende shoppegade. Her kan du erhverve dig alt fra svimlende dyre, luksuriøse tasker, ure og sågar motorcykler til diverse kopivarer, fallerede discountparfumer og brændte cd''er. Uanset om man ønsker at shoppe eller ej, er de uendelige handelsgader lidt af et eventyr, som må underholde de fleste. Om aftenen bør man begive sig et smut til Harbour City, hvor de mange butikker fortsætter, og hvor du samtidig kan nyde synet af og udsigten over Hong Kongs fantastisk flotte, oplyste havn.

Rejser man med børn, kommer de næppe til at kede sig. Der er således flere lystige forlystelser på Hong Kong-halvøen. Den største "legeplads" er Ocean Park, der har sjove oplevelser nok til en hel dag. Parken er inddelt i verdener eller lande, fx Marineland, hvor du kan komme tæt på søløver og delfiner og Adventureland med 15 hæsblæsende rutsjebaner og thrill rides, der sparker kærligt til adrenalinen. Hong Kong har også et Disneyland, der byder sig til på Lantau-øen, som ligger placeret i en smuk, grøn bjergkulisse. Ud over at besøge Disneyland, er øen ideel til hyggelige vandreture i højderne, ligesom du kan nyde de traditionelle fiskerbyer og de mange uberørte sandstrande. Endelig kan du tage svævebanen seks kilometer op til Lantaus højeste punkt og figuren af Den Store Buddha.

Det kan også anbefales at tage en endagsafstikker til den tidligere portugisiske koloni Macau, som ligger en times sejlads fra Hong Kong, på den anden side af Perleflodens udløb. Macau, der først blev kinesisk i 1999, må betegnes som Kinas udgave af Las Vegas, og der ligger således kasinoer over alt på den lille ø. Spil og hassard er forbudt på Kinas fastland, så Macau lokker såvel kinesere som folk fra resten af verden til med sine store fristelser.

Afbudsrejser til Hong Kong

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.