Afbudsrejser til Den Dominikanske Republik

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Den Dominikanske Republik

Med en rejse til Den Dominikanske Republik kan du få opfyldt dine hedeste drømme om en paradisferie med hvide sandstrande og vajende palmer, krystalklare vande og funklende, turkisblå laguner. Her er sikker sol året rundt, og den tilbagelænede ferieatmosfære kan forenes på skønneste vis med særpræget lokalkultur, fascinerende koloniarkitektur og storartede vandreture i overvældende omgivelser. Den Dominikanske Republik er et stykke af Caribien, når det er bedst.

Den Dominikanske Republik udgør de østlige to tredjedele af øen Hispaniola, Caribiens næststørste ø efter Cuba. Den vestlige tredjedel af øen besiddes af Haiti. Den mægtige landskab er præget af fire store bjergkæder, der gennemskæres af flere floder, og som i øvrigt huser Caribiens højeste bjerg, Picu Duarte på små 3100 meter. Samtidig er landet også benådet med Caribiens laveste punkt, den store saltsø, Enriquillo, hvis overflade ligger 46 meter under havets overflade, og som er kendetegnet ved at være hjemsted for adskillige krokodiller og store, lyserøde flamingoflokke. Landskaberne mellem de store bjergkæder domineres af flade, frugtbare sletter, hvor der blandt andet dyrkes kaffe og kakao, citrusfrugter, majs og sukkerrør foruden landets vigtigste eksportafgrøde, tobak, som eksporteres i stor stil til primært USA.

Der er masser af spændende seværdigheder overalt i Den Dominikanske Republik. Nordkysten ud mod Atlanterhavet kaldes ravkysten. Navnet er ikke kommet af ingenting, men netop gennem utrolige ravfund, der er
gjort op gennem tiden. Kysten er fantastisk skøn, ikke mindst ved det store turistområde, Playa Dorado, hvor man til trods for de mange turister har fin mulighed for at finde sin egen strand og nyde de stejle klipper og farvefulde koralrev i stilfærdig "ensomhed". På nordkysten indfinder sig desuden bountyøen, Samana, som det er svært ikke at tabe kæben over. Øen lokker med tropisk regnskov, naturlige kilder og koralrev foruden helt og aldeles overdådige, hvide sandstrande. Samana er også stedet, hvor du kan udforske det imponerende tropiske fugleliv eller tage på hvalsafari på de krystalklare vande. Landets sydkyst er mindre overrendt, men det skyldes kun, at forbindelserne til nordkysten er langt bedre. Sydkysten har - ligesom nordkysten - et overdådigt menukort, når det kommer til strande og koralrev til dykning og snorkling. Ved La Romana er der masser af golf- og tennisbaner, om man ønsker at udnytte det herlige klima til lidt aktivitet på ferien. Sydkysten byder også på landets hovedstad, Santa Domingo, som var den første koloniale hovedstad i begge amerikanske kontinenter, og som således står i skarp kontrast til de mange strande og dansende kokospalmer. Santa Domingo, som i øvrigt er at finde på UNESCOs Verdenskulturarvsliste, huser blandt andet Amerikas første katedral, hospital og universitet - foruden Colombus'' søn Diegos residens - og er således et must, hvis man bestræber sig på at ville hilse nærmere på den amerikanske kolonitid. Museo Alcazar de Colon sætter prikken over i''et og samler på landets kolonihistorie helt fra starten. Efter din "historiske" dag, kan du passende nyde aftenen på en af de adskillige dansebarer. Her vil du blive introduceret for dominikanernes festlige nationaldans, Merengue, hvis bløde rytmer og frem for alt simple teknik genner alle ud på de skrå brædder.

Afbudsrejser til Den Dominikanske Republik

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.