Afbudsrejser til Sri Lanka

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Sri Lanka

I det Indiske Ocean - kun 50 kilometer syd for Indien - ligger det lille, tåreformede ørige Sri Lanka - en overdådig ta''-selv-buffet, hvor du blot skal følge dine sanser og vælge frit blandt de talløse eventyrretter. Du får høje bjergområder med evigt forår, kridhvide, palmeomkransede strande, spændende buddhistiske templer, ørkenbyer, elefantbørnehjem, teplantager og forførende, krydrede dufte. Dertil kommer en helt igennem fantastisk befolkning, der møder dig med en usigelig hjertevarme og gæstfrihed.

Sri Lanka, der indtil 1972 lød navnet Ceylon, har tropisk regnskovsklima, hvilket betyder, at der er regntid hele to gange om året. Det betyder samtidig, at landet råder over gennemsnitstemperaturer på omkring de 30 grader. Landskabet er særdeles afvekslende med skovklædte bjerge i centrallandet og kyststrækninger, der varierer mellem sandstrande, sumpområder og laguner. Det lune klima har endvidere sikret et rigt og særegent dyreliv. Yala Nationalpark i det sydøstlige Sri Lanka er et godt udgangspunkt for at komme på nært hold af både store elefantflokke, bjørne, sjakaler, bøfler, leoparder og tamilske tigre.

Rejser man til Sri Lanka, vil man typisk lande i landets største by, Colombo. Byen rummer knap 2,5 millioner indbyggere og afleverer mange spændende indtryk. Gamle, nedslidte skure og kolonihuse mænger sig med nye, moderne shoppecentre, basarer, store paladser og storslåede gallerier. Her er et utal af gademarkeder - eller "gedemarkeder", om man vil - hvor smilende lankesere i
lændeklæder sælger alt fra frisk frugt, nødder og krydderier til hærgede cykler, udskårne træmasker og hjemmelavede smykker. Mens du fordøjer de nærgående indtryk, må du ikke snyde dig selv en kop Ceylon-te, øens største eksportvare.

Sydvestkysten på Sri Lanka er det mest besøgte område, og der, hvor størstedelen af de danske chartergæster udlever deres feriedrømme. Her får du hvide, palmestrøede paradisstrande, krystalklare azurbølger og smaragdgrønne laguner i et væk, og de lukrative feriebyer falder som perler på en snor langs hele kysten. Små 40 kilometer syd for Colombo ligger for eksempel ferieparadiset Wadduwa, som er perfekt for dem, der ønsker en afslappet ferie i sindsrolige, naturskønne omgivelser. Den lille ferieperle har en smuk, lang strand belagt med kokospalmer og omgivet af frodig vegetation. Efter "solbehandlingen" kan du på hotellet nyde en god omgang ayurveda, som er en lokal helselære, der går flere tusinde år tilbage, og som renser ud i både krop og sjæl.

Under 10 kilometer længere mod syd ligger det knapt så isolerede, men ret så livlige Kalutara. Ud over at kunne boltre sig på den skønne strand, har man rig mulighed for at komme helt tæt på de lokale, som bor umiddelbart uden for feriebyen. Kalutara er ligesom Wadduwa et fremragende udgangspunkt for spændende udflugter i det sydlige og det centrale Sri Lanka. Du kan for eksempel besøge Tandens Tempel i det bakkede Kandy, som huser et af buddhismens største klenodier, Buddhas ene kindtand. Tanden opbevares i et guldskrin, som bevogtes af nogle enorme elefantstødtænder, og de lokale valfarter til templet, hvor det moderne således smukt smelter sammen med traditionen. Ud over Kandy byder det centrale højland også på mægtige vandfald, ædelstensminer foruden en lang række spændende religiøse og kulturhistoriske festivaler. Fra Kalutara kan du kan også vælge at nærstudere elefantbørnehjemmet i Pinnawala, teplantagerne i bjerglandsbyen Nuwara Eliya eller blot nyde synet af dovne kokospalmer og ranke rismarker, som viser sig over alt, du færdes.

Afbudsrejser til Sri Lanka

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.