Afbudsrejser til Kina

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Kina

Kina
Kina er Asiens største land (ca. 180 gange større end Danmark) og en af verdens ældste civilisationer. Grundet landets kolossale størrelse er det selvsagt umuligt at opleve Kina på blot ét besøg - eller flere for den sags skyld. Til gengæld kan du med sindsro udvælge og åbne en enkelt af de kinesiske æsker, for uanset hvor du havner, er du garanteret fantastiske oplevelser, der for evigt vil sidde fast i krop og sjæl. "Ni hao" - og velkommen til Kina.

Beijing er både Kinas kulturelle, politiske og officielle hovedstad. Byen byder blandt andet på den verdensberømte, levende plads, Den Himmelske Freds Plads, Ming-dynastiets pompøse kejserpalads, Den Forbudte By samt den sikkert bedst bevarede lamaistiske helligdom i hele Kina, det smukke Lamatempel. Beijing var vært for de Olympiske Lege i 2008, og du kan i den forbindelse også besøge den olympiske by med arkitektoniske vidundere som "Fuglereden" og det nationale svømmestadion "Vandterningen". Som en helt og aldeles uundværlig oplevelse, når du besøger Kina første gang, er en gåtur på den mægtige Kinesiske Mur, beliggende lidt uden for Beijing. Den Store Mur, som det næsten tog et kvart årtusind at bygge, er et kompleks af spredte fæstningsværker, som man egentlig lod rejse for at forhindre plyndringer fra mongolske og tyrkiske stammer. I dag er store dele af den 6000 kilometer lange mur lagt i ruiner, men murens pragt og fuldkomne storhed har ingen skade lidt.

I det allersydligste Kina ligger den gamle britiske koloni og
gigantby, Hong Kong, som faktisk først blev kinesisk ejendom i 1997. Foruden at prydes af talløse skyskrabere, er Hong Kong et sandt mekka for shoppelystne. Butikkerne fortsætter i én uendelighed og tilbyder såvel alskens dyrebare delikatesser som billige kopivarer. Byens store havn er imponerende og tager sig særligt godt ud i aftentimerne, når lygterne tændes.
Xian ligger desværre en god rejse fra de storbyer, man typisk flyver til, når man rejser til Kina. Men vælger man at besøge den historiske by i Shaanxi-provinsen er det hele turen værd. Xian er nemlig hjemsted for den arkæologiske udgravning af den berømte Terracotta-hær. Hæren, som egentlig blev fundet ved et tilfælde, består af små 8000 krigere, skabt i ler - og i naturlig størrelse. Fænomenet går på behørig vis populært under betegnelsen "det 8. verdensvidunder".

Som modpol til Kinas hektiske metropoler med støj, bilos og menneskemylder, står landets storladne og ret så varierede naturlandskaber. Det østlige Kina, langs kysten mod det Gule Hav og det Østkinesiske Hav, er præget af tætbefolkede, alluviale sletter og, især på den sydlige østkyst, høje bjerge. Kommer man længere ind i landet, i det centraløstlige Kina, møder man store floddeltaer fra Kinas to største floder, Huang He og Yangtze. I det sydlige Kina skærer jadegrønne floder sig gennem spektakulære klippeformationer og i landets vestlige del, knejser Himalaya-bjergenes dronning, Mount Everest, majestætisk og står i skarp kontrast til Gobi-ørkenens tørre landskaber.

Vil man opleve et andet, anderledes Kina, får man sjælelig odyssé for alle pengene i Tibet i det vestlige Kina. Her kan man hilse morgensolen velkommen på toppen af det tibetanske plateau og derpå aflægge visit i de afsides buddhistiske munkeklostre. De gode jernbaneforbindelser til Kinas større byer, gør det efterhånden ret så ligetil at komme på besøg i "Landet på toppen af verden".

Afbudsrejser til Kina

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.