Afbudsrejser til Rumænien

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Rumænien

En rejse til Rumænien forener kultur og natur på smukkeste vis, og du præsenteres især for storslået arkitektur i form af historiske borge og mægtige slotte, pragtfulde kirker og majestætiske habsburgske paladser. Derudover møder du saksiske middelalderbyer, fyrige sigøjnere og faldefærdige børnehjem, og så er mødet med Draculas Transsylvanien en blodsugende oplevelser for alle. Foruden en lang række fascinerende kulturelementer, byder Rumænien også på en særpræget og helt og aldeles fortryllende natur med alt fra brutale klippescenarier til rolige, idylliske floder og frodige, grønne enge. Endelig er det rumænske køkken et ret så interessant bekendtskab, som givetvis vil overraske dig positivt.

Efter at have lidt under kommunismen og ikke mindst diktator Ceaucescu, ramte revolutionen Rumænien på dørtærsklen til 1990. Derfra gik tingene Rumæniens vej, dog i et stærkt astadigt tempo, men de mange reformer har nu omsider for alvor fået Rumænien på ret køl, og landet har en masse at tilbyde sine besøgende.

Rumæniens hovedstad, Bukarest, beliggende i landets sydøstlige del ved Dâmbovita-floden, er fortsat i gang med at rejse sig efter mere end 40 års diktatur, og byen boomer på flere områder, fx når det kommer til shopping. Nu vel, Bukarest er hverken Paris, London eller Milano, men indkøbscentre og shopping malls har gjort sit indtog over alt i byen. I Bukarest må du absolut besøge Folkets Plads, som huser både det rumænske parlament samt den arkitektoniske perle, Stavropoleus-kirken.
Et andet must er den 10 kilometer lange "Boulevard til Socialismens Sejr", der i dag hedder Bulevardul Unirii. Den storslåede boulevard, der er intet mindre end 120 meter bred, blev skabt af diktator Ceaucescu, som havde sit enorme palads, Palatul Parlamenttului, stående for enden med skue ned over sit folk. I dag fungerer paladset som Rumæniens demokratiske parlament og er med sine godt 1000 værelser i øvrigt verdens næststørste bygning efter Pentagon.

Du kan også besøge middelalderbyen Brasov, Rumæniens næststørste by med 600.000 indbyggere. Brasov har ligesom Bukarest mange fantastisk flotte bygningsværker, brostensbelagte pladser samt et bredt udvalg af caféer og fine restauranter. Her har du udsøgt mulighed for at nyde den balkaninspirerede rumænske mad, fx Mititei, som er grillede kødruller med grøntsager og en masse smagfulde krydderier, eller Samala, små kåldolmere med stærkt krydret oksekød og creme fraiche. Efter maden skyller man selvfølgelig måltidet ned med et lille glas af den rumænske nationaldrink, blommebrændevin. I Brasov bør du også se byens vartegn, den lutheranske middelalderkirke, Den Sorte Kirke, hvis mure har stået sortsvedne siden 1680, hvor bygningen blev sat i flammer.
Tæt på Brasov - syd for de transsylvanske alper - indfinder sig desuden Bran Castle eller "Draculas" Slot?. Det var oprindeligt sakserne, der helt tilbage i 1377-1382 byggede slottet, som de kaldte Törzburg. Først i 1600-tallet fik "det skæve slot" sine tårne, som, sammen med den øde og høje beliggenhed under Karpaterbjergenes skygge, skulle vise sig at være det perfekte setting for Tod Brownings isnende gyserfortælling fra 1931. En stor oplevelse!

Den bjergrige, rumænske natur er imponerende og afvekslende og frem for alt skøn at færdes i. Landskabet er spækket af dramatiske klippeformationer, høje bjerge og frodige græstæpper, og i vildnisset gemmer sig blandt andet ulve, råbukke, losser og brune bjørne, der altså kan iagttages i deres naturlige omgivelser. Ved Donau-deltaet kan du nyde synet af voksende tulipaner op ad bjergskråningerne og flodbreddernes flankering af vandmelonmarker og pittoreske, små landsbyer. Donau er samtidig forbundet med Sortehavet, som er et glimrende udgangspunkt for sol- og badeferie. Oplev for eksempel Constanta-forstaden Mamaia, som med sine kridhvide sandstrande er en af sit lands mest populære og bedst besøgte feriebyer.

Afbudsrejser til Rumænien

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.