Afbudsrejser til Bratislava

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Bratislava, Slovakiet

Bratislava er hovedstaden i Slovakiet og beliggende ved floden Donau blot 60 kilometer fra Wien. Nord for floden ligger den gamle bydel, stare mesto, der er Bratislavas hovedattraktion. Her er et alsidigt leben med barer og natklubber krydret med byens vigtigste monumenter og museer. Bydelen syd for floden rummer kæmpe betonsiloer og dog spændende historiske bygninger fra kommunisttiden, og kontrasten mellem velstand og fattigdom er således til at få øje på i den smukke slovakiske hovedstad, der egentlig kan betragtes som en slags "mini-Prag".

Slovakiet har været selvstændigt siden 1993, hvor det daværende Tjekkoslovakiet blev officielt opløst, og efter nu små 20 års tilvænning til vestlig markedsøkonomi som erstatning for den ellers kendte planøkonomi, er landet nu sågar blevet medlem af EU. En lille halv million bor fast i Bratislava, der altså folder sig ud på begge sider af Donau-floden, tæt på grænsen til Østrig og Ungarn, og selvsagt heller ikke langt fra overgangen til tjekkisk grund.

Bratislavas stolthed er den store borg, der ligger på en borghøj over den egentlige by, og som tidligere agerede residens for den ungarske kongefamilie under det Ungarske Rige. Her kan man få præsenteret den slovakiske historie gennem møntsamlinger og gamle nationalartefakter. Den slovakiske regering havde også tidligere sit sæde på Borghøjen, men ligger i dag nedenfor i den gamle bydel i selskab med en række fornemme palæer. Det er i det hele taget netop i den gamle bydel, de mest oplagte
seværdigheder indfinder sig, for eksempel Palffypalæet, der er udstillingssted for moderne kunst samt Mirbachpalæet, der lægger hus til klassiske koncerter. Meget liv udspringer fra Bratislavas smukke gamle renæssancerådhus fra det 14. århundrede, hvor blandt andet Sankt Martin domkirken knejser og dominerer byens skyline med sit 85 meter høje tårn. På den anden side af Novy Broen viser sig en mere dyster side Bratislavas identiet. Her ligger forstaden og beboelsesområdet Petrzalka, der med sine tårnende betonsiloer er et paradeeksempel på kommunistisk æstetik, der altså fortsat toner frem visse steder i bybilledet.

Bratislava ligger geografisk godt placeret i forhold til at drage på udflugt uden for byen. På tærsklen til Bratislava ligger således bjergkæden, de Små Karpater, der med sine grønne, skovklædte skråninger og imponerende udsigter indbyder til lange gåture. Karpaterbjergene er også hjemsted for en række fine kursteder, som Slovakiet er særdeles berømt for. Piestany er blot én af mange kurbyer, som tilbyder mudderbade og svovlholdig vandterapi. Endelig ligger den østrigske hovedstad Wien ikke længere end et stenkast fra Bratislava, og det er således oplagt at kombinere de to spændende storbyer.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Slovakiet
Slovakiet - der engang var den mindre glamourøse del af det daværende Tjekkoslovakiet - er i dag sikkert ét af de smukkeste lande i Europa. Naturen er vidunderlig, uspole...

Afbudsrejser til Bratislava

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Slovakiet

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.