Afbudsrejser til Aqaba

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Aqaba, Jordan

Aqaba er et skønt område og en havneby, der ligger i det sydligste af Jordan. Byen ligger ud til det røde hav og er omgivet af en storslået natur. Byen og området omkring er kendt for naturen og de smukke koral rev, der findes i vandet ud for Aqaba. Før 1985 fandtes der kun smukke koralrev. I 1985 blev et skib sænket tæt på kysten, således at den jordanske kongefamilie kunne dykke omkring vraget. Dette skete, fordi kongefamilien er meget entusiastiske dykkerer, og i dag kan du finde to vrag, som der er muligt at dykke ud og se på.

Jordan er et solrigt land, hvor der om sommeren er op til 13 soltimer og om vinteren op til 7. Aqaba har næsten ørkenklima og året rundt ligger dagtemperaturen på 20 grader. Om sommeren ligger den på 30-35 grader. Det er mest tørt og solrigt vejr, byer kan dog forekomme, men ofte først i perioden november til marts. Byen har 86.000 indbyggere og skal du transporteres rundt i byen, er der gode busforbindelser. Taxa er billigt i Aqaba, men sørg for at aftale prisen med chaufføren, inden i kører.

Byen har en lille strand, caféer og butikker. Ellers er der mulighed for at finde store sandstrande lige uden for byen, med helt klart vand og et væld af muligheder for at afprøve diverse vandsport. Aqaba ligger perfekt for dig, der ønsker at komme ud og se Jordans seværdigheder og udflugtsmål. En udflugt til det Døde Hav er et must, da det kun er muligt at opleve i Jordan eller Israel. Det Døde Hav ligger ca. 400 meter under havets overflade og er dermed jordenes

laveste punkt. Vandet skulle have en helbredende effekt, da det indeholder forskellige mineraler og 30 % salt. Det er ikke muligt at synke i vandet på grund af salten og du vil derfor opleve at du ligger og flyder rundt.

Et andet udflugtsmål er Petra, som optræder i Indiana Jones; Det sidste korstog. Petra er en rødlig huleby, der har været beboet i mere end 10.000 år. De sidste man kender til, der har boet i Petra er de nomadiske Nabatæer, som boede der for ca. 2.500 år siden. Klippebyen ligger på UNESCOs liste over verdens kulturarv og ligger lige under to timers kørsel fra Aqaba. En fascinerende del af Jordan er Wadi Rum, som er et af verdens flotteste ørkenlandskaber. Her er der mulighed for at ride ud på kameler eller få en tur i en jeep.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Jordan

Afbudsrejser til Aqaba

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Jordan

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.