Afbudsrejser til Helsinki

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Helsinki, Finland

Helsinki - eller Helsingfors - er hovedstaden i Finland og beliggende i den allersydligste del af landet, lige ud til den Finske Golf. Byen har en broget og omskiftelig historie, der med tiden har skabt en kontrastfuld hovedstad med påvirkning fra både øst og vest. Saunaer, russiske restauranter, trendy shopping, Art Nouveau og Jugend bygninger, grønne parker, caféer, barer og fest og farver i nattetimerne kan alt sammen opleves i den finske hovedstad, der er skøn i al sin mangfoldighed.

Helsinki blev grundlagt af den svenske konge Gustav Vasa tilbage i 1550, men det var først et par hundrede år senere, at byen for alvor begyndte at vokse. Ved den lejlighed byggede man fæstningsværket Sveaborg som "værn" mod den russiske bjørn fra øst. Lidt hjalp det dog, og Finland blev i 1809 et hertugdømme under russisk styre med Helsinki som hovedby. Først i 1917 med den russiske revolution blev Finland selvstændigt, og siden da har byen vokset sig stor og stærk som europæisk, kosmopolitisk metropol.

Helsinki er en moderne by, der kunne alludere København, når det kommer til arkitektur, handel og livsstil. Byen byder på et bredt udvalg af modeforretninger, trendy caféer, restauranter, barer og natklubber, og samtidig findes der et utal af små, grønne pletter - ligesom i Berlin - hvor man kan få et øjebliks fred fra myldretiden. Helsinkis vartegn er det flotte Senatstorv, der huser den fantastisk smukke domkirke for toppen af en bred trappe. Præcis som ved Den Spanske Trappe i Rom, samler
Senatstorvet befolkningen, som elsker at nyde solen med en kop kaffe på trappen eller ved fontænen midt på torvet. Ikke langt fra Helsinkis havn ligger det gamle fort, Sveaborg, der som nævnt blev bygget som skjold mod ubudne gæster, og som i øvrigt er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste. Helsinki har også noget for børnene. Oplev for eksempel byens tivoli, Borgbacken, eller lej en bil og kør til Mumiernes Verden i byen Turku lidt mod vest.

En god måde at opleve Helsinki er at hoppe på sporvognen, 3T, som tager dig hele vejen rundt gennem bymidten. Derudover er der mange sightseeingture med bus eller båd, og endelig kan man jo nyde byen til fods. Blandt spændende attraktioner kan nævnes Sibelius monumentet i Sibelius Parken, den levende markedsplads, Salutorvet, beliggende på havnepromenaden, kunstmuseet Kiasma, Nationaloperaen eller den smukke ortodokse Uspenski Katedral, der bringer russisk kultur ind i det ellers vestlige bybillede.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Finland
Finland er pudsigt nok relativt ubesøgt af danske turister. Det skyldes sikkert uvidenhed - i al fald uopmærksomhed - for vore nordiske venner i det lange land har fantas...

Afbudsrejser til Helsinki

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Finland

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.