Afbudsrejser til Tallinn

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Tallinn, Estland

Tallinn byder på brostensbelagte snørklede gader, museer, caféer og historiske bygningsværker. Det er den bedst bevarede middelalderby i Europa. Byen har dog også en moderne del, som står i stor kontrast med den gamle frede bydel. Centrum af byen er præget af middelalderen og blev bygget mellem det 11. og 15. århundrede. Byen er omkranset af forsvarssystemer. Flere af de charmerende bydele i Tallinn ligger på UNESCO?s liste over verdens kulturarv. Her er rig mulighed for at se på kunst og opleve kulturen.

Estlands hovedstad er Tallinn og her bor omkring 410.000 indbyggere. Byens navn er en sammensætning af Taani og Linn, som betyder Den Danske By. Det var også her, at Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219. Byen har også for mange år siden været under dansk herredømme. Estland har nordisk klima, med 15-20 grader om sommeren og moderat nedbør gennem hele året.

Der er nok at se på i Tallinn. Især i centrum, hvor de charmerende husene stadig står, som de blev bygget i 1500 tallet. Der ligger mange hyggelige specialbutikker og her finder du også Rådhuspladsen, Raekoja Plats, hvor der er fyldt med restauranter og caféer. Om sommeren er der ofte optrædende, som gademusikanter. Rådhuset blev bygget under det danske styre i 1330. Et andet middelalder varetegn er forsvarsmuren, der omkranser Tallinn. Muren er en af de bedst bevarede i Europa, og i 1500 tallet havde muren 46 tårne og var fire kilometer lang. I dag står der 26 forsvarstårne tilbage samt to kilometer af muren. Der hvor muren er

bedst bevaret og en besøg værd er ved Viru-porten; byporten mod øst.

Lige uden for centrum finder du en dejlig grøn oase. Kadriorg Parken har en afslappende atmosfære og her lægger Peter den Stores slot. Haven omkring er lagt symmetrisk. Slottet blev bygget i 1720 og er et imponerende syn. En anden bygning, som er et besøg værd, er Aleksander Nebskij katedralen, som er en af de mest fremtrædende bygninger i Tallinn. Kirken er ortodoks og blev bygget under russernes velmagt i 1900. Rejser du med børn er Tallinns zoologiske have en god seværdighed, som kan kombineres med et besøg på Filandsmuseet Rocca al Mare. Et charmerende område med gamle huse og opvisning i folkedans.

Ved Tallinn er der også mulighed for at bade på de varme sommerdage. 7 km fra centrum ved Pirita ligger der smukke hvide sandstrande og vandet er dejlig klart og rent.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Estland
Estland er et lille land - omtrent på samme størrelse som Danmark - beliggende i det nordlige Baltikum i den østlige del af Østersøen - med Den Finske Golf mod nord, Rusl...

Afbudsrejser til Tallinn

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Estland

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.