Afbudsrejser til Egypten

  • Læs rejseguide
  • Se billeder
  • Andre rejsemål

Egypten

Egypten er efter eget udsagn verdens største rejsedestination. Det er en sandhed med modifikationer, hvilket landets årlige turistkvantum da også vidner om. Men måler man derimod på indhold, dybde og oplevelser, så er der tyk bund i ovenstående postulat - Egypten er verdens største rejsedestination!
Egypten er spækket med store oplevelser fra syd til nord, og det er umuligt at nå det hele på et enkelt ophold. Landet har nogle af verdens bedste strande, og det vrimler med indbydende feriebyer. Hurghada var Egyptens første charterdestination, og det er fortsat der, mange vælger at få sit skud vintersol, som der er masser af. Sharm El Sheik er Egyptens førende og flotteste badeferiemål. Strandene minder om Paradis, og badevandet når meget sjældent under 22 grader. Sharm El Sheik huser en lang perlerække af hoteller i alle prisklasser, og den generelle hotelstandard er bemærkelsesværdig høj. Sharm El Sheik har nogle af verdens flotteste koralrev med glinsende fisk i alverdens forunderlige farver, der selvsagt indbyder til dykning og snorkling. Om aftenen samles byens liv i Naama Bay, en kæmpe gade med bazarer, restauranter, barer og natklubber i hobetal. Lige uden for Sharm El Sheik ligger Sinaibjerget eller Mosesbjerget, hvor Moses i følge Bibelen fik overbragt de 10 bud. På toppen af bjerget venter også det fantastisk smukke Skt. Katharina kloster, hvor 20 munke opholder sig, og hvis funktion således er opretholdt.

Egyptens hovedstad Kairo med anslåede 20 millioner indbyggere er en
hæsblæsende oplevelse. Der er mennesker overalt, og trafikken er sjældent set mere hektisk. Byen gemmer på nogle interessante museer, herunder Papyrus-museet, hvor man ser, hvorledes det papirlignende Papyrus fremstilles, og hvor man samtidig kan fremstille sit eget vægpynt. Godt 40 kilometer uden for Kairo ligger byen Giza med de tre imponerende pyramider. Hvis man er villig til en tur på alle fire, er det blandt andet muligt at komme en tur ind i Kefron-pyramidens mørke gange. Ved siden af Pyramiderne findes desuden kvindeansigtet på løvekroppen, den mytiske Sphinx-figur.

Midt i Egypten ligger den spændende tempelby Luxor, som er en fortrinlig base for dem, der ønsker at "udgrave" nogle af Egyptens største historiske skatte. Tæt på Luxor ligger således både Kongernes Dal med Tutankhamons gravplads, foruden den mystiske tempelruin, Dronning Hatshepsuts Dødetempel. Derudover findes de imponerende Memnonkolosser samt Edfu og Kom Ombo-templet i Luxors omegn.

Tager man længere mod syd, kommer man til byen Aswan, berømt for den store Aswan-dæmning, der blev bygget i første halvdel af det 20.århundrede for at holde på Nilens vandmasse og redde jordens frugtbarhed. Fra Aswan har man også mulighed for at sejle ud til den lille ø, Philæ og Philæ-templet, som praktiserer et forrygende lyd- og lysshow efter mørkets frembrud.

Fra Aswan bør man gøre sig selv den tjeneste at tage den fire timer og 300 kilometer lange bustur gennem ørkenen ned til det sydlige Egypten og de enestående klippetempler i Abu Simpel, opført af Kong Ramses II. Templerne er et helt og aldeles overdådigt syn, og det allermest imponerende er, at man i forbindelse med bygningen af Aswan-dæmningen faktisk flyttede templerne fra deres oprindelige placering for derefter at samle dem igen i Abu Simpel.

Afbudsrejser til Egypten

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Apollo To 21.02 Hurghada 7 Billund Kun Fly Kun Fly
DKK
798
Apollo To 21.02 Sahl Hasheesh 7 Billund Fly+Hotel Tropitel Sahl Hashee
DKK
3948
Falk Lauritsen To 21.02 Hurghada 7 Billund Kun Fly Kun Fly
DKK
798
Falk Lauritsen To 21.02 Sahl Hasheesh 7 Billund Fly+Hotel Tropitel Sahl Hashee
DKK
3948
Atlantis Rejser Fr 22.02 Sharm El Sheik 7 Kastrup Fly+Hotel afbudsrejserSunrise Grand Select

Fly og 7 nætter Sunrise Gra...
DKK
6399
Detur Fr 22.02 Hurghada 7 Billund Kun Fly
DKK
3196
Atlantis Rejser Fr 22.02 Sharm El Sheikh 7 Kastrup Fly+Hotel afbudsrejserJaz Belvedere Hotel

Fly og 7 nætter Jaz Belvede...
DKK
4999
Atlantis Rejser Fr 22.02 Sharm El Sheikh 7 Kastrup Fly+Hotel afbudsrejserFayrouz Resort

Fly og 7 nætter Fayrouz Res...
DKK
3699
Atlantis Rejser Fr 22.02 Sharm El Sheikh 7 Kastrup Fly+Hotel afbudsrejserSunrise Grand Select

Fly og 7 nætter Sunrise Gra...
DKK
5999
Atlantis Rejser Fr 22.02 Sharm El Sheikh 7 Kastrup Fly+Hotel afbudsrejserRoyal Grand Sharm

Fly og 7 nætter Royal Grand...
DKK
4699

Se flere afbudsrejser til Egypten

Copyright © 2007-2019 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.