Afbudsrejser til Çesme

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Çesme, Izmirkysten, Tyrkiet

Byen Cesme er et af tyrkernes fortrukne feriesteder. Her vil du opleve den tyrkiske kultur på nært hold med dens hyggelige atmosfære. Cesme har en flot badestrand og kan byde på mange forskellige slags vandaktiviteter. I Cesme er der marked hver fredag og byen har en god shopping gade, hvor du kan købe tøj og sko ca. 40% billigere end i Danmark.

Cesme er geografisk placeret på en halvø og derfor omgivet af vand på tre sider. Cesme har en hyggelig havnepromenade, hvor restauranterne ligger side om side. Her kan du nyde en dejlig middag og smage det tyrkiske køkken. Cesme har ca. 20.000 faste indbyggere men i højsæsonen stiger antallet til 250.000, idet mange sommerboliger er beboet på denne årstid. I Cesme finder du flere varme helse kilder, og byen har fået sit navn heraf - Cesme betyder kilde. Cesme, er varmest fra maj til oktober og har et middelhavsklima, med varme og tørre somre. Dagstemperaturen i juli-august ligger på 30-35 grader. Havbrisen fra nord gør, at det aldrig føles kvælende hedt.

Midt på torvet i Cesme ligger Cesme Castle, som er en betagende ottomansk borg. Borgen blev bygget i 1500 tallet og er åben for besøgende. Fra havnen går der flere bådture ud, hvor man kan sole sig på dækket eller bade i det klare blå vand i nogle af de små laguner. Du kan også sejle til Æseløen eller Khios.

Omkring Cesme ligger en masse små landsbyer, som er et besøg værd. Du kan enten leje en bil eller tage en dolmus (tyrkisk bus). Har du lyst til lidt velvære,

ligger der bag Casme Castle, det tyrkiske hamam bad.

Er du til udflugter, ligger der mange seværdigheder i Cesmes omegn, som kan anbefales. Den antikke by Ildiri ligger ca. 22 km fra Cesme. Halvdelen af buen ligger under vandet, mens den anden halvdel stadig er over jorden. Omkring en times kørsel fra Cesme, finder du den tredje største by i Tyrkiet, Izmir. Det er en moderne storby, med shopping muligheder og kultur. Her ligger flere historiske bygningsværker, som klokketårnet ved konak. Ved Izmir ligger Pagos-bjerget og på toppen ligger Kadifekale, en borg, hvorfra du får en storslået udsigt over Izmir.

En anden udflugtsmulighed er Efesos, som ligger 155 km fra Cesme. Efesos? Artemistemplet er et af de syv vidundere og er et imponerende syn, uanset om man er historieinteresseret eller ej. Templet har et fundament, som blev bygget i det 7. århundrede f. Kr. Her finder du også det store Celsus-bibliotek. Det er en god idé, at tage en guidet tur.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Izmirkysten

Afbudsrejser til Çesme

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Tyrkiet

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.